ATP
Χωρίς θεατές το Παρίσι εξαιτίας του lockdown

 
Paris-Bercy
Paris-Bercy Christophe Guibbaud / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 3:43

H νέα έξαρση του κορωνοϊού στη Γαλλία οδήγησε την κυβέρνηση σε επιβολή νέου καθολικού lockdown, λίγες μέρες πριν την έναρξη του παρισινού Masters, που δε θα ακυρωθεί σύμφωνα με την FFT, αλλά θα γίνει χωρίς φιλάθλους.

Πριν μερικές ημέρες, σε συμφωνία και με τα ισχύοντα μέτρα κατά του κορωνοϊού, η FFT ανακοίνωσε την παρουσία 1.000 θεατών ανά ημέρα στο Paris Rolex Masters, όπως είχε συμβεί μερικές εβδομάδες πριν και στο Roland Garros.

Πρόσφατα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδυνές ώρες στο Ile-de-France, με αποτέλεσμα η γαλλική ομοσπονδία να ανακοινώσει πως οι νυχτερινοί αγώνες του τουρνουά θα γίνουν χωρίς θεατές, ενώ για τους αγώνες της ημέρας ίσχυε το μέτρο των χιλίων ατόμων ανά ημέρα.

Τελικά, η FFT βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως το τελευταίο Masters της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος την επιβολή νέου καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα, καθώς η έξαρση του ιού δείχνει να είναι και πάλι ανεξέλεγκτη.

Οι διοργανωτές του Paris Masters βρίσκονται σε επικοινωνία με την κυβέρνηση σχετικά με τη διεξαγωγή του τουρνουά, που τα μέχρι τώρα δεδομένα να δείχνουν πως δε θα επηρεαστεί περαιτέρω από τα νέα μέτρα και πως θα ξεκινήσει κανονικά. Τα προκριματικά του τουρνουά θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, ενώ οι πρώτοι αγώνες για το κυρίως ταμπλό θα γίνουν τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots