O Nadal υποδέχτηκε την FFT στην ακαδημία του: "Σημαίνει πολλά για μένα" (vid)

 
O Nadal υποδέχτηκε την FFT στην ακαδημία του: "Σημαίνει πολλά για μένα" (vid)
© Rafa Nadal Academy
tn team Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 15:43

O Rafael Nadal φιλοξένησε την FFT ως διοργανώτρια αρχή του Roland Garros στην ακαδημία του στη Μαγιόρκα, παραλαμβάνοντας ένα μεγάλο δώρο και αφήνοντας εντυπωσιασμένους τους ανθρώπους της ομοσπονδίας.

Τη γαλλική ομοσπονδία τένις εκπροσώπησαν ο Gilles Moretton και η Amelie Mauresmo, που πήγαν στην ακαδημία του Rafa μια ρέπλικα του διάσημου πια αγάλματος του Ισπανού, που βρίσκεται στο Stade Roland Garros.

Τα μέλη της FFT πέρασαν τη μέρα τους στη Rafa Nadal Academy και δεν έκρυψαν τον εντυπωσιασμό τους γι' αυτό που είδαν: "Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τις εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί βήμα προς βήμα, με όλο το σχεδιασμό και τον κόσμο που βρίσκεται εδώ, που προπονείται ή που πηγαίνει σχολείο εδώ. Είναι πραγματικά απίθανο", είπε η Mauresmo, η οποία είναι διευθύντρια του Roland Garros.

"Αυτό που βλέπω περπατώντας στην ακαδημία, είναι το πνεύμα, οι αξίες και η σκληρή δουλειά του Rafa, τα χαρακτηριστικά αυτά που βλέπουμε και στο court. Ξέρουμε καλά ποιος είναι, τι άνθρωπος είναι και όλο αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ακαδημία του. Όλα τα παιδιά ήρθαν για να μας χαιρετίσουν, είναι πολύ ευχαριστημένα που βρίσκονται εδώ και εμψυχώνουν το ένα το άλλο. Αυτό ξεχώρισε για μένα από τη σημερινή μου επίσκεψη. Φυσικά, οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές, όμως το πνεύμα και οι αξίες είναι αυτά που ξεχωρίζουν", πρόσθεσε η πρώην Γαλλίδα πρωταθλήτρια.

Ο Gilles Moretton, επίσης πρώην τενίστας και νυν πρόεδρος της FFT, είπε με τη σειρά του απευθυνόμενος στον Nadal: "Ήξερα πως είσαι ένας σπουδαίος τενίστας, τώρα όμως βλέπω και πόσο καλή δουλειά έκανες με την οικογένειά σου. Συγχαρητήρια και θα πω μόνο μια λέξη: σεβασμός!"

H αιτία της επίσκεψης της FFT στη Rafa Nadal Academy, ήταν η επίσημη παράδοση της μινιατούρας του αγάλματος του Ισπανού τενίστα, πρωταθλητή 14 φορές στο Roland Garros, που αποτελεί ακριβές αντίγραφο του εντυπωσιακού γλυπτού του που κοσμεί τις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Όπεν.

Ο Rafa δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το δώρο αυτό και για την τιμή της επίσκεψης από τα δυο πιο επιφανή μέλη της ομοσπονδίας: "Είναι μεγάλη μου χαρά να σας καλωσορίζω εδώ στην ακαδημία μου. Γνωρίζετε τι σημαίνει για μένα το Roland Garros, οπότε είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή και δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά γι' αυτό το αντίγραφο. Είναι απίστευτο για μένα που υπάρχει ένα γλυπτό μου στο Roland Garros και σημαίνει πολλά να έχω ένα και εδώ. Ελπίζω να σας δω ξανά φέτος στο Roland Garros και να είμαι ανταγωνιστικός", είπε χαμογελώντας ο 36χρονος Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots