ATP
Ljubicic: Νέος ρόλος στη μετά-Federer εποχή

 
Ljubicic: Νέος ρόλος στη μετά-Federer εποχή
© Miami Open
tn team Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 14:33

Ο Ivan Ljubicic θα έχει έναν νέο ρόλο στην καριέρα του ως προπονητής, καθώς θα αναλάβει υπεύθυνος σε πρόγραμμα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (FFT), στο οποίο συμμετέχουν οι κορυφαίοι νέοι παίκτες από ολόκληρη τη Γαλλία.

Ο πρώην Νο.3 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη και γνωστός και για τη συνεργασία του με τον Federer ως προπονητής, από το 2015 έως το 2022, αποτελεί μια πολύ σπουδαία προσθήκη από την FFT, που επενδύει πάρα πολλά σ' αυτό το πρόγραμμα, το οποίο ονομάστηκε "Ambition 2024", μετά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Γαλλική Ομοσπονδία αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να βρει νέους πρωταγωνιστές τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο τένις (με εξαίρεση μόνο την περίπτωση της Caroline Garcia που ήταν μια από εκείνες που ξεχώρισαν στο δεύτερο μισό του 2022), συνεπώς επιχειρεί μ' αυτή τη νέα προσέγγιση τα τελευταία χρόνια να βρει και να δημιουργήσει τους αυριανούς διεκδικητές μεγάλων τίτλων.

Ο Ljubicic θα είναι ένα φρέσκο και πολύ έμπειρο μάτι για το πρόγραμμα, που αφορά παίκτες και παίκτριες στην κατηγορία των 14 ετών. Στο πρόγραμμα ήδη συμμετέχουν σπουδαίοι πρώην πρωταθλητές ως προπονητές, όπως ο Nicolas Escude, ο Paul-Henri Mathieu και η Pauline Parmentier.

Η αποστολή του 43χρονου Κροάτη τεχνικού θα ξεκινήσει με ένα ταξίδι διάρκειας 3 μηνών στη Γαλλία, όπου θα δει τις δομές και θα έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει καλύτερα πως λειτουργεί το πρόγραμμα.

"Η προσέγγισή του στο τένις, που είναι εστιασμένη στην απόδοση μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, καθοδηγείται από αυτή την κουλτούρα της νίκης που θέλουμε να περάσουμε στη νέα γενιά των Γάλλων παικτών. Όλα αυτά, χωρίς να απομακρυνθούμε από τις βασικές ανθρώπινες αξίες που διέπουν την ομοσπονδία", είπε ο πρόεδρος της FFT, Gilles Moretton, μέσω δελτίου τύπου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots