ATP
Ljubicic: "O Sinner δεν είναι Alcaraz, χρειάστηκε βήματα"

 
Ljubicic: "O Sinner δεν είναι Alcaraz, χρειάστηκε βήματα"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 - 12:40

Ο Ivan Ljubicic μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία του Jannik Sinner, εξηγώντας πως πάντα πίστευε σε εκείνον, όμως είναι ένας παίκτης που "ξεκλειδώνει τις πίστες" μια-μια, σε αντίθεση με τον Carlos Alcaraz.

Μπορεί ο 20χρονος Ισπανός να βρέθηκε... απότομα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και να έγινε μάλιστα ο νεότερος παίκτης που τα κατάφερε στην ιστορία της ATP, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και τη μεγαλύτερη κυριαρχία τα επόμενα χρόνια.

Ο Sinner απέδειξε αυτή τη χρονιά πως μπορεί να τον "ματσάρει" και παρότι ακόμα δεν έχει "σπάσει" το φράγμα του Top 3, είναι ένας παίκτης που πετυχαίνει αργά και σταθερά τους στόχους του, όπως εξήγησε και ο Ljubicic.

"Αμέσως πίστεψα στις δυνατότητές του. Ο Jannik δεν είναι σαν τον Alcaraz, που πήγε αμέσως από το Νο.40 στο Νο.1. Χρειάζεται να κάνει τα βήματα. Αυτά που έκανε τους τελευταίους μήνες, ήταν η επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς και τον έφεραν πιο κοντά στον στόχο του. Χρειάζεται ακόμα κι άλλες εμπειρίες για να νιώσει άνετος στη διαδρομή του", είπε ο 44χρονος Κροάτης τεχνικός, πρώην προπονητής του Roger Federer, σε δηλώσεις του για το Tuttosport.

"Στο τέλος του 2022, είχα πει ότι λυπόμουν που ο Jannik δεν είχε την ευκαιρία να παίξει μεγάλα παιχνίδια με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Τώρα δεν έχει κάτι άλλο να μάθει. Ξεκίνησε κατακτώντας το πρώτο του Masters 1000, μετά κέρδισε όλα τα Νο.1 του κόσμου και τελικά έφτασε στον τελικό του ATP Finals και το έχασε επειδή ήταν πολύ κουρασμένος από τον ημιτελικό με τον Medvedev. Όταν όμως αποχωρούσε από το γήπεδο, ήδη το μυαλό του βρισκόταν στην ομάδα του και στο Davis Cup", πρόσθεσε ο Ljubicic.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Sinner και ο Novak Djokovic ήταν οι δυο καλύτεροι παίκτες στο τελευταίο μέρος της φετινής σεζόν, επομένως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ξεκινήσει το 2024 για τον Ιταλό, που όλη τη χρονιά ήταν σταθερός, απλά στο τέλος της έδειξε πως είναι ικανός και για να κερδίσει τους μεγαλύτερους τίτλους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots