ATP
Νέος θρίαμβος Sonego - στον τελικό της Βιέννης! (vid)

 
Lorenzo Sonego
Lorenzo Sonego Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 - 18:17

O Lorenzo Sonego απέκλεισε και τον Daniel Evans, για να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του! Θυμίζουμε πως ο Ιταλός είχε χάσει πριν μια εβδομάδα στα προκριματικά της Βιέννης και συμμετείχε στο τουρνουά ως lucky loser.

Μια μέρα μετά την αξέχαστη νίκη του επί του Novak Djokovic - από τον οποίο έχασε μόνο 3 games - ο Lorenzo Sonego όχι απλά δεν επηρεάστηκε, αλλά με νέα μεγάλη εμφάνιση απέκλεισε και τον Daniel Evans στα 2 σετ, με 6-3, 6-4.

Ο 25χρονος Ιταλός, που την προηγούμενη Κυριακή είχε χάσει στο ίδιο τουρνουά από τον Aljaz Bedene στον 2ο προκριματικό γύρο, προκρίθηκε στον 2ο τελικό της καριέρας του και σημαντικότερο, αφού ο πρώτος ήταν στο 250άρι της Αττάλεια το καλοκαίρι του 2019, όπου κέρδισε και τον τίτλο.

Σήμερα ο Sonego πέτυχε 25 winners και έκανε μόλις 10 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τον Evans που δεν έπαιξε τόσο καλά και είχε 10 winners και 13 αβίαστα λάθη. Φάνηκε να αντιμετωπίζει και ένα πρόβλημα στον ώμο του ο Βρετανός, όχι όμως αρκετά σημαντικό για να τον κάνει να σταματήσει την προσπάθειά του.

O Sonego "πάτησε" πάνω στο εξαιρετικό του ξεκίνημα, καθώς κέρδισε τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους του αγώνα, για να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 3-0 και να πάρει το 1ο σετ με 6-3 χωρίς να κινδυνέψει από τη γραμμή του σερβίς.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με 3 break, δυο για τον Ιταλό που πάλι κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα και να κρατήσει το σερβίς του στο 4o game για το 3-1. Στο 8ο game βρήκε ξανά μια ευκαιρία για να επιστρέψει ο Evans, o Sonego όμως έσβησε το break point και έκανε το 5-3, για να "σφραγίσει" μετά με love service game την κατάκτηση του 2ου σετ και τη μεγάλη νίκη του.

Ενώ βρίσκεται ήδη στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ, το Νο.42 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Sonego εξασφάλισε μια άνοδο τουλάχιστον 10 θέσεων, δηλαδή στο Νο.32 του κόσμου. Αν κερδίσει τον τίτλο θα φτάσει ακόμα ψηλότερα, στο Νο.28.

Θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, που κάνει ένα απίθανο δεύτερο μισό στη φετινή χρονιά, ενώ έχει κατακτήσει ήδη 4 τίτλους στο 2020 και πάει για τον 5ο. Αν τα καταφέρει, θα είναι ο μόνος παίκτης με 5 τίτλους στη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots