Έχασε σετ ο Alcaraz (vids)

 
Έχασε σετ ο Alcaraz (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 - 10:46

O Carlos Alcaraz έχασε ένα σετ απέναντι στον Lorenzo Sonego, πήρε όμως τα επόμενα και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο Juncheng Shang.

Ένα ακόμα βήμα προς τον τελικό του Australian Open και μια ενδεχόμενη μάχη για το Νο.1 με τον Novak Djokovic έκανε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Lorenzo Sonego, πήρε όμως τη νίκη στα 4 σετ, με 6-4, 6-7 (3), 6-3, 7-6 (3).

Αντέδρασε καλά μετά το χαμένο tie-break στο 2ο σετ ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ και δεν έχασε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του. Αν και άνοιξε και το 4ο σετ με break, αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες και οδηγήθηκε σε tie-break, όπου πάντως κατάφερε από νωρίς να πάρει προβάδισμα ασφαλείας και τελικά να το κατακτήσει με 7-3, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε 3 ώρες και 25 λεπτά.

Ήταν το 1ο χαμένο σετ του Ισπανού στο τουρνουά, μετά την πρεμιέρα του με τον Richard Gasquet, όπου δυσκολεύτηκε αρκετά στο 1ο σετ, αλλά πήρε εύκολα τα 2 επόμενα.

Αυτός ήταν ο 200ός αγώνας στην καριέρα του Alcaraz, που έχει κερδίσει τους 157 από αυτούς (157-43). Για 2η φορά θα είναι στον 3ο γύρο του Australian Open και θα επιχειρήσει να περάσει για 1η στον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Στον επόμενο αγώνα του θα αντιμετωπίσει τον μόλις 18χρονο Juncheng Shang, που είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στο tour και το απέδειξε ήδη σε αρκετές περιπτώσεις. Ο νεαρός Κινέζος έβγαλε εκτός τον qualifier Sumit Nagal με 2-6, 6-3, 7-5, 6-4, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots