ATP
Νέα μεγάλη πρόκριση για τον Humbert (vid)

 
Ugo Humbert
Ugo Humbert Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 - 18:30

Στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Ugo Humbert, που μετά από τους Casper Ruud και Στέφανο Τσιτσιπά, κέρδισε και τον Marin Cilic στο Παρίσι!

Ο Humbert έκανε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Bercy και επιβλήθηκε του Cilic μετά από μια σκληρή μάχη τριών σετ, με 6-3, 6-7 (4), 6-3, για να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά του Rolex Paris Masters.

Θα είναι η πρώτη παρουσία για τον 22χρονο Γάλλο σε προημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης και η σημαντικότερη πρόκριση σε προημιτελικό που έχει πάρει ποτέ. Χάρη σε αυτή, εξασφάλισε ήδη και την 1η του είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Ο Humbert, ο οποίος έχει κερδίσει και τους τρεις αντιπάλους που είχε ως τώρα στο τουρνουά σε γεμάτους αγώνες τριών σετ, πέτυχε 37 winners, σχεδόν τους διπλάσιους από τον Cilic που είχε 20. Έκανε ωστόσο και περισσότερα λάθη από τον Κροάτη, 47 έναντι 36.

Στο 1ο σετ ο Γάλλος απώλεσε το προβάδισμα που είχε με 3-0 και ισοφαρίστηκε σε 3-3, αλλά κέρδισε τα 3 επόμενα games και κατέκτησε τελικά το 1ο σετ. Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break και ο Cilic κατάφερε να κερδίσει το tie-break με 7-4 και να στείλει τον αγώνα σε 3ο σετ.

Εκεί ο Humbert έσβησε break point του Κροάτη στο 1ο game και έκανε λίγα λεπτά αργότερα το καθοριστικό break, για να προηγηθεί με 4-2. Δεν απειλήθηκε το σερβίς του Γάλλου στα τελευταία games του αγώνα και ολοκλήρωσε την αποστολή του σε 2 ώρες και 24 λεπτά.

Ο Humbert, ο οποίος πέτυχε 19 άσους σήμερα, θα αντιμετωπίσει αύριο για τα προημιτελικά τον Milos Raonic, που επίσης κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά. Ο Καναδός επιβλήθηκε του Marcos Giron με 7-6 (1), 6-2 σε έναν αγώνα που πέτυχε 17 άσους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots