ATP
1ος τίτλος για Sinner στη Σόφια! (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 - 17:32

O Jannik Sinner έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Vasek Pospisil στο tie-break του 3ου σετ και έγινε ο νέος πρωταθλητής του Sofia Open, καθώς και ο νεότερος Ιταλός που κατακτά ATP τίτλο στην ιστορία!

Ο 19χρονος Sinner απέδειξε και σήμερα το λόγο για τον οποίο θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες της γενιάς του, καθώς ξεπέρασε μια δύσκολη δοκιμασία και επικράτησε του Pospisil με 6-4, 3-6, 7-6 (3), για να αναδειχθεί πρωταθλητής στη Σόφια.

Ήταν ο 1ος τελικός και συνδυάστηκε με τον 1ο τίτλο καριέρας για τον νεαρό Ιταλό, που ταυτόχρονα έγινε και ο μικρότερος σε ηλικία Ιταλός που συμμετείχε σε τελικό ATP διοργάνωσης στην open era, αλλά προφανώς και ο μικρότερος που κέρδισε ATP τίτλο.

Συνολικά, ο Sinner έγινε ο νεότερος παίκτης που κέρδισε ATP τίτλο στα τελευταία 13 σχεδόν χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2008, όταν ο Kei Nishikori είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Delray Beach.

Ο τρόπος που κατάφερε ο Sinner να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση και να πανηγυρίσει τελικά τον τίτλο αυτόν, δίνει ακόμα περισσότερη βαρύτητα στο τρόπαιο. Παρόλο που έδειχνε να ελέγχει απολύτως το ματς, έχοντας προβάδισμα με σετ και με break στο 6-4, 1-0, ο Ιταλός τα βρήκε αρκετά σκούρα στη συνέχεια.

Έκανε δυο κακά games από τη γραμμή του σερβίς τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Καναδός, που κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games και πήρε το 2ο σετ με 6-3. Ξεκίνησε με διπλή ευκαιρία για να κάνει break και στο 3ο σετ ο Pospisil, με τον Sinner να στέκεται όρθιος αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή και να ανατρέπει το 15-40 στο εναρκτήριο game του αποφασιστικού σετ.

Άλλα break points δεν υπήρχαν στο 3ο σετ, που οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί ο Sinner έπαιξε καλύτερο τένις, θύμισε ξανά το 1ο σετ και επικράτησε "καθαρά" με 7-3, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

Την πρώτη του είσοδο στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης εξασφάλισε μ' αυτόν τον τίτλο ο Sinner, ο οποίος τη Δευτέρα θα σκαρφαλώσει στο Νο.37, από το Νο.44 που βρίσκεται σήμερα. Το προηγούμενο career high του ήταν το Νο.43.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots