ATP
Νίκησε Nole και "έφυγε" για 4άδα ο Medvedev! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 - 23:32

O Daniil Medvedev δεν έχασε σετ ούτε από τον Novak Djokovic (!) για να κάνει το 2 στα 2 στο Λονδίνο και να προκριθεί από απόψε στα ημιτελικά του ATP Finals. Ταυτόχρονα έβαλε σε περιπέτειες τον Nole, που θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει το επόμενο παιχνίδι του. 

Δυο μέρες μετά τη straight sets νίκη του επί του Alexander Zverev, o Daniil Medvedev κέρδισε "καθαρά" και τον Novak Djokovic, για να εξασφαλίσει την είσοδό του στα ημιτελικά του ATP Finals, όπου θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 24χρονος Ρώσος, Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του κορυφαίου τενίστα του κόσμου με 6-3, 6-3, κάνοντας έναν φανταστικό αγώνα.

Τον κέρδισε για 3η φορά σε 6 αναμετρήσεις (3-3) και αυτή ήταν αναμφίβολα πιο εύκολη από τις 2 προηγούμενες, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε σε 81 μόλις λεπτά.

Ήταν ένας μονόπλευρος αγώνας, καθώς ο Medvedev κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τον Djokovic να μην είναι σε τόσο καλή βραδιά. Η εξέλιξή του ήταν αμφίρροπη μονάχα στα πρώτα games, με τον Medvedev να χάνει 2 break points στο 3ο game και τον Djokovic να πιέζει για το break στο επόμενο game, που είχε 4 ισοπαλίες αλλά κανένα break point για τον Σέρβο.

Από το 3-3 όμως, που διαμορφώθηκε μετά από γεμάτα games και μια σκληρή μάχη, ο Medvedev πήρε τα ηνία χάρη σε ένα break που έκανε, στην 3η του ευκαιρία και μετά από ένα ακόμα μεγάλο game, με 5 ισοπαλίες.

Αυτό άλλαξε τα πάντα, με τον Ρώσο να κυριαρχεί κατά κράτος και να κερδίζει 6 games στη σειρά, ένα σερί που τον έβαλε μπροστά με 6-3, 3-0! Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει για τον Nole στο 2ο σετ, το οποίο ο Medvedev ολοκλήρωσε γρήγορα στο 9ο game, για το 6-3.

Ο Medvedev ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό παιχνίδι του με 20 winners και 12 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Djokovic είχε 19 winners και 28 αβίαστα λάθη, Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο Ρώσος απειλήθηκε μόνο μια φορά με break point σε όλο το ματς και δεν έχασε κανένα service game του, κόντρα στον καλύτερο receiver όλων των εποχών.

Όντας ο μόνος παίκτης που δεν έχει χάσει σετ στην εβδομάδα, ο Medvedev κέρδισε το Group Tokyo 1970 και ο αγώνας του με τον Diego Schwartzman, που πλέον δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, θα είναι διαδικαστικός.

Αντίθετα, ο Djokovic θα δώσει έναν νοκ άουτ αγώνα την Παρασκευή ενάντια στον Zverev, για τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots