ATP
Με νέους προπονητές ο Fognini το 2021

 
Lacour, Fognini & Mancini
Lacour, Fognini & Mancini Φωτογραφία: Twitter (@fabiofogna)
tennisnews team Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 - 10:15

Μετά τη διπλή εγχείρηση που έκανε, ο Fabio Fognini ξεκίνησε ανανεωμένος την προετοιμασία του για το 2021, ενώ ανανέωσε και την προπονητική του ομάδα, με δυο νέα πρόσωπα.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο Fognini πήρε μια δύσκολη απόφαση, εκμεταλλευόμενος και την αναστολή του tour λόγω της πανδημίας. Ο 33χρονος Ιταλός "θυσίασε" ουσιαστικά τη φετινή σεζόν, ώστε να μπορέσει να εγχειριστεί και στους δυο αστραγάλους του, προκειμένου να ξεπεράσει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε και να μπορέσει να αγωνιστεί χωρίς ενοχλήσεις το 2021.

Παράλληλα, σταμάτησε τη συνεργασία του με τον Corrado Barazzutti, τον οποίο είχε στο πλευρό του από την περσινή pre-season. Όπως ανακοίνωσε με μια δημοσίευση στα social media, τη θέση του πήρε ο 51χρονος Αργεντινός Alberto Mancini, πρώην Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη.

O Mancini έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία ως προπονητής, αφού ήταν στο πλευρό του Guillermo Coria το 2003, σε μια από τις καλύτερες χρονιές του Αργεντινού τενίστα, ενώ ήταν και αρχηγός της ομάδας της Αργεντινής στο Davis Cup, βοηθώντας να φτάσει στον τελικό το 2006 και το 2008.

Εκτός από τον Mancini, o Fognini ανακοίνωσε ακόμα ένα νέο μέλος στην ομάδα του, τον επίσης Αργεντινό Alejandro Lacour, που θα είναι ο νέος γυμναστής του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots