ATP
Κινδυνεύει με ακύρωση και το 2021 το Indian Wells!

 
Indian Wells Tennis Garden
Indian Wells Tennis Garden
tennisnews team Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 - 15:09

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος το Indian Wells Masters, το οποίο ήταν το πρώτο τουρνουά που αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού το 2020, να μη διεξαχθεί για 2η διαδοχική χρονιά εξαιτίας της πανδημίας!

Το Indian Wells είχε ανοίξει τον "Ασκό του Αιόλου" τον Μάρτιο του 2020, καθώς ήταν το πρώτο τουρνουά που αναβλήθηκε εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε μόλις ξεκινήσει και ήταν πολύ επιθετικό για τις περισσότερες χώρες της δύσης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και τα επόμενα τουρνουά, φτάνοντας τελικά στην μεγάλη απόφαση της αναστολής κάθε δραστηριότητας στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στα διεθνή τουρνουά τένις, η αναστολή αυτή διήρκησε για 6 περίπου μήνες και παρά το γεγονός πως κάποια τουρνουά "έσωσαν" τη χρονιά, καθώς ήρθαν σε συμφωνία με τα διοικητικά όργανα του τένις για τη μεταφορά τους, το Indian Wells ήταν ένα από τα τουρνουά που ακυρώθηκαν.

Ο πονοκέφαλος ωστόσο για τους διοργανωτές του πρώτου Masters της τενιστικής σεζόν, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τρεις μήνες πριν το τουρνουά του 2021, οι φήμες και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ακύρωση για 2η διαδοχική χρονιά γίνονται ολοένα και περισσότερα.

O δημοσιογράφος του SI, Jon Wertheim, κοινοποίησε αυτή την πληροφορία: "Η ανακοίνωση για την ακύρωση του τουρνουά του 2021, όπως ακούγεται, θα έρθει 3 μήνες πριν. Και τα δυο tour δουλεύουν για να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά."

Ο βασικός λόγος που υπάρχει στο τραπέζι το να μη διεξαχθεί για 2η διαδοχική χρονιά το Masters της Καλιφόρνιας, είναι η μεγάλη οικονομική ζημιά. Υπολογίζεται πως το τουρνουά κερδίζει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια, όταν διεξάγεται με γεμάτα στάδια. Παρότι ακόμα νωρίς, δείχνει πολύ δύσκολο έως τον Μάρτιο να έχει μειωθεί αρκετά το ιικό φορτίο στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν αγώνες με φιλάθλους, επομένως ένα τουρνουά κεκλεισμένων των θυρών δεν θα είναι κερδοφόρο και πιθανότατα ούτε βιώσιμο για το Indian Wells.

Ο Wertheim, δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο το τουρνουά να καταφέρει να πραγματοποιηθεί κάποια άλλη ημερομηνία του 2021, εφόσον είναι διαθέσιμο και το εμβόλιο: "Ίσως υπάρξει αναβολή και το Indian Wells μπορέσει να διεκδικήσει άλλες ημερομηνίες μέσα στο χρόνο, εμβολίου θέλοντος. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί με το Miami Open."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots