ATP
Tennis Is Life: Ένα κοινό μήνυμα από την ATP και τη WTA (vid)

 
Tennis Is Life: Ένα κοινό μήνυμα από την ATP και τη WTA (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 - 14:24

Η ATP και η WTA συνεργάστηκαν για μια ακόμα φορά, παρουσιάζοντας ένα φιλμ μικρού μήκους με ένα ξεχωριστό μήνυμα, γι' αυτή την πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά.

Το φιλμ ονομάζεται "Tennis Is Life" και αντανακλά τη φετινή, πληγωμένη από τον Covid-19, σεζόν στο τένις. Σε κάτι λιγότερο από 2 λεπτά, απεικονίζεται το ταξίδι του αθλήματος σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ γίνεται και μια ειδική μνεία σε όσους κατέστησαν δυνατή την επιστροφή του τένις.

Το φιλμ δημιουργήθηκε από την εταιρεία MATTA, που εδρεύει στο Λονδίνο. Αποτελείται από μικρότερα κλιπ που δημοσιεύτηκαν στα social media των παικτών, με κάποιες από τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια του lockdown και της αναστολής του tour. Ακούγονται παράλληλα οι φωνές κάποιων εκ των κορυφαίων εκπροσώπων του ανδρικού και του γυναικείου tour, που διαβάζουν ένα πολύ δυνατό απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Andre Agassi.

Κλείνοντας, το βίντεο δίνει και ένα μήνυμα ενότητας. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η ATP και η WTA κάνουν κάτι μαζί σ' αυτή την ιδιαίτερη χρονιά. Θυμίζουμε πως τον Απρίλιο ξεκίνησε η βραβευμένη διαδικτυακή εκπομπή "Tennis United", για την οποία συνεργάστηκαν τα δυο tour με μεγάλη επιτυχία. Επίσης η WTA μετέτρεψε τις κατηγορίες των τουρνουά της για το 2021, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες κατηγορίες της ATP (1000, 500, 250), κάτι που θα βοηθήσει και τα τμήματα μάρκετινγκ των δυο οργανισμών να συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί στις διαφημιστικές καμπάνιες.

"Το τένις είναι ένα παγκόσμιο άθλημα και ο αντίκτυπος που είχε στις ζωές μας αυτή η πανδημία, είναι αισθητός σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν σημαντικό για εμάς να κοιτάξουμε ξανά αυτή την πρωτοφανή χρονιά και να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να επιστρέψει το άθλημά μας και η δράση. Η συνεργασία με την WTA σ' αυτό το έργο, αποτελεί μια ακόμα ισχυρή δήλωση για τη δυναμική που έχει το τένις όταν συνεργάζεται", είπε ο Dan Ginger, αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing & Business Development της ATP.

Η πρόεδρος της WTA, Micky Lawler, είπε: "Η επιστροφή του αθλήματός μας είναι η απόδειξη της συλλογικής δουλειάς και της σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Είμαστε πολύ ευλογημένοι που έχουμε ο ένας τη στήριξη του άλλου σ' αυτή την παγκόσμια κοινότητα και που μας υπενθυμίζεται μέσα απ' αυτό το βίντεο πως το 2020 χρειάστηκε θυσίες και ομαδική εργασία. Ελπίζουμε πως αυτή η συνεργατική ταινία με την ATP, αντανακλά την ευγνωμοσύνη μας σε όσους το έκαναν εφικτό αυτό και αποτελεί μια γιορτή των ανθρώπινων χαρακτηριστικών που μας ένωσαν και μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots