ATP
Εκτός συμβουλίου ATP o Djokovic - η ανακοίνωση του

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 - 22:18

Η ATP δημιούργησε έναν νέο κανονισμό που αποτρέπει από τον Novak Djokovic να συμμετέχει στο επόμενο συμβούλιο των παικτών, λόγω της νεοσύστατης PTPA, με τον Σέρβο να δημοσιεύει μια ανοιχτή επιστολή προς πολλαπλούς αποδέκτες.

Ο Djokovic εξήγησε πως η ATP του αποτρέπει ουσιαστικά να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για το συμβούλιο των παικτών, παρόλο που οι παίκτες ήταν εκείνοι που έθεσαν την υποψηφιότητά του. Για το λόγο αυτό, απέσυρε την υποψηφιότητά του, στέλνοντας όμως μήνυμα ενότητας στους παίκτες που τον ακολούθησαν στην PTPA, αλλά και στους ανθρώπους της ATP, τονίζοντας σε πολλά σημεία πως η PTPA δεν είναι ανταγωνιστική ούτε εχθρική προς την ATP οργάνωση.

Η επιστολή του Djokovic:

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την υποψηφιότητά μου στις επόμενες εκλογές του συμβουλίου των παικτών. Θα ήθελα να πω πρώτα, όπως πάντα, ότι είναι τιμή μου να συνεχίσω να στηρίζω και να εκπροσωπώ εκείνους που με επέλεξαν για υποψήφιο, ώστε να εξυπηρετώ τα συμφέροντα των παικτών στο συμβούλιο. Η πρώτη μου αντίδραση σ' αυτή την υποψηφιότητα, ήταν να τη δεχτώ και αν εκλεγώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των παικτών στην ATP.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την υποψηφιότητά μου, η ATP πέρασε ένα νέο κανονισμό που με βάζει σε δύσκολη θέση. Αυτός ο νέος κανονισμός, ξεκαθαρίζει πως τα μέλη της νεοσύστατης PTPA ή οποιασδήποτε άλλης ένωσης, δεν μπορεί να εκλεχθεί ως μέλος του συμβουλίου των παικτών. Όπως γνωρίζετε, είμαι μέλος της PTPA, μιας οργάνωσης που δημιουργήθηκε πρόσφατα και δεν έχει καμία πρόθεση να είναι ανταγωνιστική της ATP. Η PTPA δεν έχει ακόμα δομηθεί, ούτε αναπτύξει ένα μακροχρόνιο όραμα και παρόλο που δεν έχει καμιά πρόθεση να γίνει επιθετική, δεν είναι ξεκάθαρο πως θα αντιμετωπίσει η ATP την οργάνωση αυτή.

Δυστυχώς, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πρέπει να αφαιρέσω το όνομά μου από τη λίστα των υποψηφίων. Δεν επιθυμώ να δημιουργήσω κάποια διαμάχη ή αμφιβολία γύρω από τις εκλογές των παικτών, ούτε να δημιουργήσω οποιοδήποτε θέμα. Το κάνω διστακτικά αυτό και με βαριά καρδιά. Πάντα ήμουν και συνεχίζω να είμαι πολύ παθιασμένος όσον αφορά την εκπροσώπηση των άλλων παικτών στο συμβούλιο. Αλήθεια πιστεύω πως κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τις ζωές πολλών παικτών, ιδίως εκείνων που είναι στις χαμηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και στο να έχουμε έναν δυναμικό και θετικό αντίκτυπο στο άθλημα του τένις συνολικά. Είμαι αισιόδοξος πως η PTPA θα το πετύχει αυτό στο κοντινό μέλλον.

Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να επικοινωνήσω πως πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, να κάνουμε ό,τι κάνουμε χωρίς διαμάχες, για το καλό του αθλήματός μας. Ελπίζω πως αυτό θα εφαρμοστεί όχι μόνο στις νέες οργανώσεις και σε επίπεδο παικτών, αλλά και ευρύτερα, σε όλα τα επίπεδα που συγκροτούν την ATP.

Εύχομαι σε όλους ένα θαυμάσιο 2021 με υγεία, Novak Djokovic."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots