ATP
Η συμβουλή του Mouratoglou στους νέους παίκτες (vid)

 
Η συμβουλή του Mouratoglou στους νέους παίκτες (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 - 12:15

Η χρήσιμη συμβουλή του Patrick Mouratoglou στους νέους παίκτες του τένις και η αξιοποίησή της από τον Πέτρο Τσιτσιπά, στον οποίο ο γνωστός προπονητής έκανε ειδική μνεία.

"Το τένις είναι σαν την Formula 1, πρέπει να ρισκάρεις για να βγάζεις εκτός ρυθμού τους αντιπάλους σου, αλλά αν κάνεις λάθος, όλα χάνουν την αξία τους", έγραψε ο Mouratoglou στις σελίδες του στα social media, δημοσιεύοντας το παρακάτω βίντεο, στο οποίο δίνει οδηγίες σε δυο νεαρούς παίκτες της ακαδημίας του.

"Πολύ, πολύ καλύτερα. Χτύπησες τη μπάλα νωρίς, αυτό είναι καλό, απλά να σιγουρευτείς πως δεν θα αστοχήσεις. Είναι σαν να οδηγάς αυτοκίνητο, θα οδηγούσες σε μια ταχύτητα στην οποία μπορεί να έχεις ατύχημα κάθε 5 λεπτά; Έχεις πολλά ατυχήματα εκεί (στο γήπεδο). Οπότε να οδηγάς το αυτοκίνητό σου σε μια ταχύτητα που δεν θα έχεις ατυχήματα.

Ο ρόλος σου ως επαγγελματίας τενίστας είναι να παίζεις σε μια ταχύτητα που δεν θα αστοχείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στέκεσαι μακριά από τη baseline. Να παίρνεις χρόνο από τον αντίπαλό σου, να είσαι επιθετικός και παράλληλα να ελέγχεις τι κάνεις για να μην αστοχείς. Βρες αυτή την ταχύτητα και μέρα με τη μέρα θα το βελτιώνεις αστοχώντας όλο και λιγότερο και παραμένοντας επιθετικός. Μετά θα επιταχύνεις το ρυθμό και ίσως σε έναν χρόνο να είσαι σε θέση να αγωνίζεσαι σε αυτή την ταχύτητα χωρίς να αστοχείς. Το πρώτο βήμα όμως είναι να μην αστοχείς και να χτυπάς τη μπάλα νωρίς."

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρέθηκε πίσω με 1-6, 2-3 στον χθεσινό του αγώνα με τον Oscar Moraing στο Monastir της Τυνησίας αλλά κατάφερε να "γυρίσει" το παιχνίδι και να επικρατήσει με 1-6, 6-4, 7-6 (6), είπε πως χρησιμοποίησε τη συμβουλή του Mouratoglou και κέρδισε ένα ματς που δεν έπρεπε να κερδίσει.

"Το χρησιμοποίησα αυτό σήμερα στον αγώνα μου για τον 1ο γύρο. Ήμουν 6-1 πίσω και ξαφνικά συνειδητοποίησα πως αστοχούσα υπερβολικά πολύ, χτυπώντας τη μπάλα με περισσότερη δύναμη απ' όση έπρεπε. Χρησιμοποίησα τη συμβουλή του Patrick και απέδωσε. Κέρδισα έναν αγώνα που δεν έπρεπε να κερδίσω!" έγραψε στο Twitter o Πέτρος, με τον Mouratoglou να διαβάζει τη δημοσίευση και να του απαντά: "Πάντα αναγνώριζω τους καλύτερους παίκτες ως εκείνους που είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις συμβουλές καλύτερα από τους άλλους και να βρουν έναν τρόπο να τις μετατρέψουν σε εργαλεία που θα τους οδηγήσουν στις νίκες. Καλή δουλειά Πέτρο!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots