ATP
Djokovic: "Μου έλειψε ο κόσμος στα γήπεδα"

 
Novak Djokovic & Filip Krajinovic
Novak Djokovic & Filip Krajinovic Φωτογραφία: Peter Staples / ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 - 12:07

Η Σερβία θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας του ATP Cup την ερχόμενη εβδομάδα, με παρουσία κόσμου στις κερκίδες, κάτι που ενθουσιάζει και δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στον Novak Djokovic.  

"Μου έλειψε να βλέπω κοινό στις κερκίδες. Σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου, έχοντας παίξει περισσότερα από 15 χρόνια επαγγελματικό τένις, το κοινό είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις που μπορώ να πάρω για κίνητρο και έμπνευση. Να παίζω μπροστά από κοινό και να με τροφοδοτεί αυτή η ενέργεια και το μεγάλο πάθος και η χαρά που μοιραζόμαστε εγώ και οι φίλαθλοι για το άθλημα", είπε ο Djokovic, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Σερβίας για το ATP Cup.

"Αυτή η χώρα τα πήγε πολύ καλά με την αντιμετώπιση του ιού και είμαι ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να προπονηθώ και να παίξω στο άθλημα που αγαπώ. Όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ."

Η Σερβία ήταν η πρωταθλήτρια στο πρώτο ATP Cup, που έγινε πέρσι, και θα δώσει τους αγώνες της στη Rod Laver Arena. Θα βρίσκεται στον 1ο όμιλο, μαζί με την Γερμανία και τον Καναδά, που σημαίνει πως ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τους Alexander Zverev και Denis Shapovalov.

"Εδώ στη Μελβούρνη νιώθω σαν στο σπίτι μου, ειδικά στη Rod Laver Arena. Είναι με διαφορά το πιο πετυχημένο γήπεδο της καριέρας μου. Έχω τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις, που δεν μπορώ καν να διαλέξω μια. Κάθε χρόνο που επιστρέφω σ' αυτό το γήπεδο νιώθω και καλύτερα. Προφανώς όσο περισσότερο κερδίζεις σε ένα γήπεδο, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα έχεις όταν επιστρέφεις σ' αυτό", είπε ο κάτοχος 8 Australian Open τίτλων.

Ο καλός φίλος του Djokovic και αρχηγός της ομάδας της Σερβίας, Viktor Troicki, είπε με τη σειρά του: "Ανυπομονώ γι' αυτό! Ελπίζω ότι με την εμπειρία και τη βοήθειά μου, μπορούμε να επαναλάβουμε το περσινό αποτελέσμα. Ξέρω πως είναι πολύ δυνατές οι άλλες ομάδες και πως είμαστε σε έναν δυνατό όμιλο, αλλά έχω τεράστια εμπιστοσύνη στα παιδιά, σ' αυτή την ομάδα. Ελπίζω να φτάσουμε μέχρι το τέλος."

Ο Νο.2 παίκτης της Σερβίας, Dusan Lajovic, είπε: "Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και θα έχουμε δύσκολους αγώνες από την αρχή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, πρέπει να είμαστε δυνατοί από το ξεκίνημα. Ελπίζω πως θα κάνουμε ένα καλό τουρνουά όπως πέρσι. Πιστεύω πως θα έρθουν αρκετοί Σέρβοι φίλαθλοι να μας υποστηρίξουν, όπως και πέρσι. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία να νιώσουμε ξανά αυτή την ενέργεια."

Η περσινή πρωταθλήτρια Σερβία, θα ανοίξει τις υποχρεώσεις της στη φετινή διοργάνωση την Τρίτη, απέναντι στον Καναδά των Denis Shapovalov και Milos Raonic, ενώ την Πέμπτη θα αγωνιστεί ξανά, απέναντι στη Γερμανία των Alexander Zverev και Jan-Lennard Struff. Πρέπει να κερδίσει και τους δυο αγώνες, για να προκριθεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots