ATP
Μελβούρνη: Χωρίς τρίτο σετ στη WTA - την Κυριακή οι τελικοί (vid)

 
Μελβούρνη: Χωρίς τρίτο σετ στη WTA - την Κυριακή οι τελικοί (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 - 15:26

Αν δεν υπάρξει κανένα άλλο πρόβλημα από δω και πέρα στη Μελβούρνη, τα τουρνουά της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, ενώ για τα τουρνουά της WTA θα ισχύσει match tie-break 10 πόντων, αντί για 3ο σετ.

Χωρίς σημαντικές απώλειες απ' ότι φαίνεται θα αντιμετωπιστεί η πρώτη κρίση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Tennis Australia και η κυβέρνηση της Βικτόρια, για το Melbourne Summer.

Το θετικό κρούσμα στον Covid-19 από έναν εργαζόμενο στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Hotel προκάλεσε αναταραχή και έντονη ανησυχία, ενώ ανέβαλλε και όλους τους σημερινούς αγώνες στη Μελβούρνη, όμως με τον κατάλληλο προγραμματισμό, η Tennis Australia ανακοίνωσε σήμερα πως όλα τα τουρνουά θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Τα τρια τουρνουά της ATP, το ATP Cup, το Great Ocean Road Open και το Murray River Open, θα πάνε απλώς μια μέρα πίσω και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως το Σάββατο, προκειμένου να υπάρχει μια μέρα κενό μέχρι την έναρξη του Australian Open, αλλά πιθανότατα οι παίκτες που θα συμμετέχουν στους τελικούς της Κυριακής, πολύ απλά δεν θα μπουν στο πρόγραμμα της Δευτέρας για το Australian Open. Επίσης να σημειωθεί πως αν όλα πάνε καλά και με τον καιρό, μόνο την Παρασκευή θα χρειαστεί κάποιοι παίκτες να δώσουν διπλούς αγώνες. Αν οι αγώνες της Παρασκευής γίνουν κανονικά, το Σάββατο θα γίνουν μόνο οι ημιτελικοί και την Κυριακοί μόνο οι τελικοί.

Όσο για τα τουρνουά της WTA, το Gippsland Trophy, το Yarra Valley Classic και το Grampians Trophy, θα ισχύσει ο κανονισμός των match tie-break των 10 πόντων, αντί για 3ο σετ. Δηλαδή όσοι αγώνες από δω και πέρα σε αυτά τα τουρνουά πάνε σε 3ο σετ, οι παίκτριες θα δώσουν ένα tie-break 10 πόντων για την πρόκριση.

Το Gippsland Trophy και το Yarra Valley Classic απλώς μεταφέρονται και αυτά μια μέρα πίσω, οπότε την Παρασκευή θα γίνουν τα προημιτελικά, το Σάββατο τα ημιτελικά και την Κυριακή οι τελικοί.

Το Grampians Trophy, στο οποίο συμμετέχει και η Μαρία Σάκκαρη, θα έχει αναγκαστικά διπλούς αγώνες για ορισμένες παίκτριες σε μια μέρα, καθώς ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί την Κυριακή και πριν την αναβολή. Την Παρασκευή, λόγω και των διπλών κάποιων παικτριών, θα ολοκληρωθεί μόνο ο 2ος γύρος και το Σάββατο πιθανότητα θα γίνουν τα προημιτελικά και τα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Leylah Fernandez από το πρωί στη Μελβούρνη, στις 02:00 τα ξημερώματα (Πέμπτη προς Παρασκευή) σε ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots