ATP
"Εκθρόνισαν" τη Σερβία οι Γερμανοί! (vids)

 
"Εκθρόνισαν" τη Σερβία οι Γερμανοί! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 - 8:49

Η Γερμανία του Alexander Zverev "εκθρόνισε" τη Σερβία του Novak Djokovic και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του ATP Cup.

Μετά από ένα συναρπαστικό και πολύ γεμάτο tie, η Γερμανία επικράτησε της περσινής πρωταθλήτριας Σερβίας με 2-1 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για την ημιτελική φάση του ATP Cup.

Όλοι οι αγώνες του tie εξελίχθηκαν σε πολύ μεγάλα ντέρμπι και χρειάστηκαν τρια σετ για να ολοκληρωθούν, ενώ δεν έλειψαν οι συγκινήσεις και οι ανατροπές.

Στο πρώτο μονό, ο Jan-Lennard Struff επέστρεψε από χαμένο σετ, για να επικρατήσει του Dusan Lajovic με 3-6, 6-3, 6-4.

Στο δεύτερο παιχνίδι ήταν η σειρά του Novak Djokovic να κάνει την ανατροπή. Αν και έχασε το 1ο σετ στο tie-break από έναν εμπνευσμένο Alexander Zverev, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου βρήκε τρόπο να πανηγυρίσει τη νίκη με 6-7 (3), 6-2, 7-5 και έβαλε ξανά τη Σερβία στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Με τη νίκη αυτή ο Djokovic έκανε το 8 στα 8 σε μονούς αγώνες στη διοργάνωση.

Δεν μπόρεσε ωστόσο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και στα διπλά ο Nole, όπου επίσης ήταν αήττητος μέχρι σήμερα, έχοντας κερδίσει τους 3 πρώτους αγώνες του.

Στον 4ο συνεργάστηκε με τον Nikola Cacic και παρά την πολύ καλή προσπάθειά τους, ηττήθηκαν από τους Zverev και Struff με 7-6 (4), 5-7, 10-7. Με τη νίκη αυτή οι Γερμανοί προκάλεσαν το πρώτο χαμένο tie της Σερβίας στην ιστορία του ATP Cup και έκλεισαν μια θέση για τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Στους αυριανούς ημιτελικούς, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία των Andrey Rublev και Daniil Medvedev, ενώ στον άλλον ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωπες η Ιταλία και η Ισπανία, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της μέχρι στιγμής τον Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots