ATP
Νικητής ο Thiem στο Βερολίνο (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 23:17

O Dominic Thiem κέρδισε τον Matteo Berrettini στις λεπτομέρειες και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Bett1 Aces του Βερολίνου.

Σε έναν τελικό που έμεινε αμφίρροπος έως και το τέλος του, ο Dominic Thiem επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Matteo Berrettini με 6-7 (4), 6-4, 10-8

Κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point στο εναρκτήριο σετ, με τον Berrettini μένει πίσω με 0-2 στο tie-break αλλά να κερδίζει τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους, κατακτώντας το με 7-4.

Ο Thiem χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 2ο game του 2ου σετ, για να αποφύγει να μείνει πίσω με σετ και με break. Μερικά λεπτά αργότερα, έκανε το πρώτο και μοναδικό break όλου του αγώνα, για να περάσει μπροστά με 4-3 και με 2 διαδοχικά love service games έφτασε στην κατάκτηση του σετ.

Στο super tie-break ο Thiem προηγήθηκε με 3-1 και με 5-2, ενώ έφτασε να είναι μπροστά με 8-4. Ο Berrettini κατάφερε να μειώσει σε 8-6 και αργότερα σε 9-8, αλλά ο Αυστριακός αξιοποίησε το 3ο του championship point και κατέκτησε το tie-break με 10-8, αποφεύγοντας τα χειρότερα για εκείνον.

Ο Thiem, ο οποίος είναι ο παίκτης που έχει τους περισσότερους αγώνες κατά τη διάρκεια της αναστολής του tour από τον κορωνοϊό, έχει φτάσει τις 23 νίκες σε 26 αναμετρήσεις σ' αυτή την περίοδο.

Μέχρι τώρα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα που έκανε η αυστριακή ομοσπονδία στη Βιέννη, το Adria Tour του Βελιγραδίου και το τουρνουά του Βερολίνου, ενώ έχει συμμετάσχει ακόμα σε 4 αναμετρήσεις του UTS της Μouratoglou Tennis Academy και έχει πάρει τη 2η θέση στο δικό του τουρνουά, Thiem's 7, στο Kitzbuhel της Αυστρίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots