ATP
Προτείνει super tie-break o Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 - 3:58

Τη λύση των super tie-break για την επιστροφή του ATP Tour πρότεινε ο Dominic Thiem.

Η ΑΤΡ έχει προαναγγήλει την επιστροφή του tour σε λιγότερο από ένα μήνα, ωστόσο στην προσπάθειά της να "σώσει" όσα περισσότερα τουρνουά γίνεται για το 2020, δημιούργησε ένα πολύ "πυκνό" πρόγραμμα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Αφενός για πολλούς παίκτες - κυρίως τους πιο μεγάλους σε ηλικία - θα είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα και θα αναγκαστούν να "θυσιάσουν" αρκετά μεγάλα τουρνουά, αφετέρου μετά από μια πολύ μεγάλη απουσία από τους αγώνες, αρκετοί παίκτες ενδέχεται να μη βρεθούν και στην καλύτερή τους σωματική κατάσταση.

Ο Dominic Thiem, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε αρκετά τουρνουά και έχει δώσει 26 αγώνες συνολικά σ' αυτό το διάστημα της αναστολής, πρότεινε τη λύση του super tie-break στα αποφασιστικά σετ των τουρνουά της ΑΤΡ, αν όχι για όλη την εβδομάδα, τουλάχιστον για τους πρώτους γύρους. Θυμίζουμε πως πολλά από τα τουρνουά επίδειξης που πραγματοποιήθηκαν αυτούς τους μήνες, όπως και το Thiem's 7 στο Kitzbuhel της Αυστρίας, χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του super tie-break.

"Η εμπειρία μου από το UTS (Ultimate Tennis Showdown) ήταν θετική, αλλά προτιμώ την παραδοσιακή μορφή του παιχνιδιού. Ίσως πρέπει να εξετάσουμε την ιδέα του να εισάγουμε στο tour το super tie-break αντί για το 3ο σετ, ειδικά στους πρώτους γύρους των τουρνουά", είπε ο Αυστριακός, στο tennisnet.com.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots