ATP
Sinner: "Έχω αποκτήσει αυτόν τον χαρακτήρα από τους γονείς μου"

 
Sinner: "Έχω αποκτήσει αυτόν τον χαρακτήρα από τους γονείς μου"
tn team Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 - 15:35

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών, ο Jannik Sinner, μίλησε για το πως ξεκίνησε να βλέπει πιο σοβαρά το τένις μόλις 6 χρόνια πριν, αποδίδοντας όλα τα εύσημα για την εξέλιξή του χαρακτήρα του στους γονείς του, που είναι καθημερινοί άνθρωποι.  

"Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός, ο καθένας μας έχει τον δικό του χαρακτήρα εντός και εκτός γηπέδου. Εγώ προσωπικά, έχω αποκτήσει αυτόν τον χαρακτήρα από τους γονείς μου, επειδή δούλευαν κάθε μέρα σε μια απλή δουλειά, οπότε ξέρουν καλά πως είναι να δουλεύεις σκληρά. Μου μετέδωσαν αυτή τη νοοτροπία, πάντα να προσπαθώ για το καλύτερο, μέρα με τη μέρα, και να προσπαθώ να μη χάνω την ενέργειά μου την ώρα που είμαι στη δουλειά", είπε ο Sinner στη χθεσινή του συνέντευξη τύπου, μετά τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Miami Open.

"Όταν πήγα στον Riccardo Piatti, ήμουν 14 χρονών. Τότε άλλαξε η ζωή μου, γιατί μέχρι τότε δεν έπαιζα πολύ τένις. Έπαιζα μόνο 2 φορές την εβδομάδα. Όταν πήγα όμως εκεί, έκανα κάθε μέρα προπόνηση, πρωί και απόγευμα. Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο, αλλά με βοήθησε αυτή η νοοτροπία, να δουλεύω κάθε μέρα προσπαθώντας να μη χάσω την ενέργειά μου μέσα στο γήπεδο, γιατί ήδη έχεις μια δύσκολη μέρα. Αν χάσεις και αυτή την επιπλέον ενέργεια, τότε γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Προφανώς μετά από χρόνια προπόνησης, ο βασικός μου στόχος μετατράπηκε στο να προσπαθώ να μην ξοδεύω άσκοπα ενέργεια και να την αφιερώνω όλη στα πιο σημαντικά πράγματα."

Ο Sinner ρωτήθηκε και για τους γονείς του, για τους οποίους δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά και δεν είχαν άμεση σχέση με το τένις: "Ο πατέρας μου είναι μάγειρας. Δουλεύει σε ένα εστιατόριο. Η μητέρα μου δουλεύει στο ίδιο εστιατόριο, είναι σερβιτόρα."

Μόλις δυο χρόνια πριν, ο Sinner αγωνιζόταν κυρίως στα Futures της ITF, είχε δείξει από τότε όμως το τεράστιο ταλέντο του. Τον Φεβρουάριο του 2019 είχε κατακτήσει το πρώτο του Challenger στο Μπέργκαμο, ενώ τον επόμενο μήνα κέρδισε δυο ακόμα τίτλους σε 25άρια Futures της Ιταλίας.

"Όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα κάποιες φορές. Είχα μια πολύ καλή πορεία στο Μπέργκαμο, είχα ένα Challenger και μετά κέρδισα 2 τουρνουά εκείνη τη χρονιά, αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Προφανώς δεν σκέφτεσαι σε εκείνο το σημείο ότι θα παίξεις σε μεγάλα τουρνουά, επειδή η διαδρομή είναι μεγάλη και η θέση σου στην κατάταξη χαμηλή. Αλλά έχεις κάποιες πολύ καλές εβδομάδες.

Εδώ ένιωθα καλά από την αρχή της πρώτης εβδομάδας. Προφανώς και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που έχω μέχρι τώρα, αλλά υπάρχει ακόμα ένας αγώνας μπροστά μου. Είναι σίγουρα πολύ όμορφο να είμαι σε έναν τελικό, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου, ο στόχος μου είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος. Και αυτός θα είναι και τα επόμενα χρόνια ο βασικός μου στόχος. Προσπαθώ να προπονούμαι κάθε μέρα με τη σωστή νοοτροπία και θα δούμε τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots