ATP
Ασταμάτητος ο Zverev, στον τελικό της Μαδρίτης (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Angel Martinez/Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 - 18:47

Μεγάλο τένις έπαιξε και σήμερα ο Alexander Zverev, που μετά από τον Rafael Nadal απέκλεισε και τον Dominic Thiem με straight sets, για να προκριθεί στον τελικό του Madrid Open.

Μια μέρα μετά τον θρίαμβό του επί του Nadal, o Alexander Zverev κέρδισε και τον Dominic Thiem στα δυο σετ, με 6-3, 6-4, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Masters της Μαδρίτης.

O Zverev έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις, τελειώνοντας τον αγώνα με 25 winners και 22 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Thiem φάνηκε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος για μάχες σαν και τη σημερινή, τελειώνοντας το παιχνίδι με 19 winners και 20 αβίαστα λάθη.

Η υπεροχή του Γερμανού ήταν αισθητή στο σημερινό παιχνίδι και από νωρίς ανέλαβε τα ηνία, κάνοντας ένα break για να "ξεφύγει" με 4-1 στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ ο Zverev έκανε διαδοχικά break και προηγήθηκε με 4-1, έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για το 5-1 στο 6ο game.

O Thiem έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να επιστρέψει στο παιχνίδι, κατάφερε να μειώσει σε 4-2 με break και στη συνέχεια να σβήσει 3 break points για να κρατήσει το σερβίς του και να πλησιάσει περισσότερο, στο 4-3, όμως ο Zverev δεν του έδωσε περισσότερα περιθώρια στα δυο επόμενα service games του και έκλεισε το ματς στο 10ο game.

Ο Zverev επέστρεψε στον τελικό της Μαδρίτης μετά από 3 χρόνια, μετά από το 2018, όταν είχε κατακτήσει και τον τίτλο. Συνολικά προκρίθηκε σε τελικό Masters διοργάνωσης για 8η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του στην κατηγορία (3-4).

Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, που θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), ανάμεσα στον Matteo Berrettini και στον Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots