ATP
Πλησιάζει τον 3ο τίτλο ο Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Mike Lawrence/Citi Open
tn team Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 - 9:17

O Jannik Sinner πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον 3ο και σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Citi Open στην Ουάσινγκτον. Πρόκριση και για τον 20χρονο Jenson Brooksby, που ήταν πολύ εντυπωσιακός.

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του 3ου τίτλου του (μετά τη Σόφια το 2020 και τη Μελβούρνη το 2021) έκανε ο Jannik Sinner, ο οποίος επικράτησε του Steve Johnson με 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Citi Open στην Ουάσινγκτον.

Μόλις 72 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court o 19χρονος Ιταλός, ο οποίος έκανε το μόνο break του 1ου σετ στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2. Αργότερα, στο 8ο game, χρειάστηκε να σβήσει και ένα break point για να φτάσει στο 5-3, κλείνοντας τελικά το 1ο σετ με love service game στο 10ο game.

Και το 2ο σετ δεν φαινόταν τόσο εύκολο για τον Sinner, που κλήθηκε να επιστρέψει από το διπλό break point νωρίς, στο 1-1, 15-40. Ακολούθησαν όμως συνεχόμενα break για τον 19χρονο μετά απ' αυτό, που τον έβαλε μπροστά με 5-1 και τελικά εύκολα έκλεισε το σετ με 6-2 στο 8ο game.

Στα ημιτελικά του Citi Open, o Sinner θα αντιμετωπίσει τον 20χρονο Jenson Brooksby, διεκδικώντας την πρώτη του πρόκριση σε τελικό διοργάνωσης ATP 500.

Ο νεαρός Αμερικανός έκανε ένα εκπληκτικό ματς και επιβλήθηκε του John Millman με 6-1, 6-2, για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του και δεύτερο συνεχόμενο στο ATP Tour, αφού πριν 3 εβδομάδες ήταν φιναλίστ στο 250άρι του Νιούπορτ.

Στον άλλον ημιτελικό θα βρεθεί ο πολύ έμπειρος Kei Nishikori, που έβγαλε εκτός τον Lloyd Harris με 6-3, 7-5, αλλά και ο Mackenzie McDonald, ο οποίος κέρδισε τον Denis Kudla με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots