ATP
Sinner και McDonald στον τελικό της Ουάσινγκτον (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Peter Staples/Citi Open
tn team Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 - 10:20

Ακόμα ένα βήμα προς τον πρώτο του τίτλο σε ένα 500άρι έκανε ο Jannik Sinner, ο οποίος απέκλεισε τον Jenson Brooksby και προκρίθηκε στον τελικό του Citi Open στην Ουάσινγκτον. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Mackenzie McDonald.

Στην πρώτη συνάντηση δυο παικτών που δεν αποκλείεται να μας προσφέρουν και πολύ μεγάλους τελικούς στο μέλλον, ο Jannik Sinner επικράτησε του Jenson Brooksby με 7-6 (2), 6-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Citi Open, στο ντεμπούτο του στο τουρνουά της Ουάσινγκτον.

Ο Sinner, Νο.5 στο ταμπλό του Citi Open, δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ όλη την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, σε μια εντυπωσιακή επιστροφή του στο tour και ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην αμερικανική hard court season.

Το πρώτο σετ του ημιτελικού ήταν πολύ κλειστό και ο Brooksby έσβησε ένα break point για να προηγηθεί με 6-5 και στη συνέχεια είχε τριπλό set point, στο 5-6, 0-40. Ο Sinner όμως έμεινε όρθιος και έκανε ένα εντυπωσιακό σερί, κερδίζοντας τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους του σετ! Πρώτα κράτησε το σερβίς του με 5 συνεχόμενους πόντους και αργότερα επιβλήθηκε στο tie-break με 7-2, για να μπει σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Στο 2ο σετ ο 19χρονος Ιταλός συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του 20χρονου Αμερικανού, στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να το κερδίσει πολύ πιο εύκολα με 6-1.

Στον τελικό του Citi Open, απόψε τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας, ο Sinner θα αναμετρηθεί με έναν άλλον Αμερικανό, τον Mackenzie McDonald, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Kei Nishikori με 6-4, 3-6, 7-5.

Ήταν μια πολύ μεγάλη μονομαχία 2 ωρών και 45 λεπτών, στην οποία ο McDonald βρέθηκε μπροστά με σετ και με break στο 6-4, 3-2, αλλά ο Nishikori κέρδισε τα 4 επόμενα σετ και έστειλε το ματς σε 3ο σετ. Εκεί αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες, με τον Αμερικανό να πιέζει τον Ιάπωνα στο 12ο game και να κάνει τελικά το break στο πρώτο του match point, για να διαμορφώσει το τελικό 7-5.

Μετά τον τελικό στο Masters του Μαϊάμι νωρίτερα φέτος, ο Sinner θα διεκδικήσει ακόμα έναν σημαντικό τίτλο, τον σημαντικότερο της καριέρας του αν κερδίσει, αφού στο Μαϊάμι είχε ηττηθεί από τον Hubert Hurkacz. Θα είναι ο 4ος τελικός για τον νεαρό Ιταλό (2-1), που έχει κερδίσει δυο 250άρια στη Σόφια το 2020 και στη Μελβούρνη το 2021.

Για τον McDonald θα είναι ο πρώτος τελικός καριέρας και θα είναι σε ένα 500άρι. Ο 26χρονος Αμερικανός έχει ήδη εξασφαλίσει μια τεράστια άνοδο 43 θέσεων, από το Νο.107 στο Νο.64, και αν φύγει με τον τίτλο από την Ουάσινγκτον θα "αναρριχηθεί" στο Νο.52 του κόσμου, που θα είναι και νέο career high (τωρινό ρεκόρ Νο.57).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots