ATP
Ξεπέρασε και τη Navratilova o Djokovic!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 - 14:21

Με 332 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1, ο Novak Djokovic ισοφάρισε και το ρεκόρ της Martina Navratilova και μόνο ένα ρεκόρ έμεινε για να έχει την καλύτερη επίδοση σε άνδρες και γυναίκες στην ιστορία του τένις!

Ο Djokovic κατάφερε τον περασμένο Μάιο να ξεπεράσει ένα από τα σημαντικότερα ρεκόρ του Roger Federer, αυτό με τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Ο Ελβετός είχε ξεπεράσει παλιότερα ένα ρεκόρ που έμοιαζε αδιανόητο να "σπάσει", με 286 εβδομάδες από τον Pete Sampras, για να σταματήσει στις 310 εβδομάδες.

Ο Nole όχι απλά κατάφερε να το ξεπεράσει και αυτό στις 8 Μαρτίου, αλλά μοιάζει αυτή τη στιγμή απίθανο να τον ρίξει κάποιος από την κορυφή και χωρίς να κινδυνέψει καθόλου έφτασε ήδη τις 332 εβδομάδες στο Νο.1! Αυτό σημαίνει πως ισοφάρισε το ρεκόρ της Martina Navratilova, το οποίο θα ξεπεράσει κι επίσημα από αύριο, όταν και θα αρχίσει να μετράει την 333η εβδομάδα του στην 1η θέση.

Πλέον, το μόνο ρεκόρ που μένει για τον Djokovic είναι αυτό της Steffi Graf, που κατάφερε να διατηρηθεί για 377 εβδομάδες στο Νο.1 συνολικά στην καριέρα της. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο για τον Σέρβο, που για την ώρα δείχνει να έχει εξασφαλισμένο το 7ο Year-end No.1 της καριέρας του - κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει στο ανδρικό τένις στο παρελθόν - και τις 350 εβδομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots