ATP
Έγραψε ιστορία ο Sinner στην Ουάσινγκτον! (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Peter Staples/Citi Open
tn team Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 - 9:08

Για ακόμα μια φορά ο Jannik Sinner έδειξε πως το μέλλον του ανήκει και μόλις στα 19 του έγινε ο νεότερος πρωταθλητής σε 500άρι τουρνουά, από όταν δημιουργήθηκε η κατηγορία, το 2009.

Ο νεαρός Ιταλός κέρδισε και τον Mackenzie McDonald σε έναν δύσκολο τελικό, με 7-5, 4-6, 7-5, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Citi Open της Ουάσινγκτον και να γράψει ιστορία, δείχνοντας για μια ακόμα φορά πως πρόκειται για το "Next Best Thing" του ανδρικού τένις.

O Sinner χρειάστηκε να δείξει παρά το νεαρό της ηλικίας του και μεγάλη ωριμότητα για να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο, αφού βρήκε απέναντί του έναν τρομερό McDonald τις πιο κρίσιμες στιγμές. Ο Αμερικανός έσωσε 10 set points στο 1ο σετ και συνολικά 16 break points στο παιχνίδι (!), όμως ο Sinner δεν πτοήθηκε και δε "λύγισε" πνευματικά.

Πιο αναλυτικά, ο Sinner προηγήθηκε μέχρι και με 5-2 στο 1ο σετ, αλλά ο McDonald ισοφάρισε σε 5-5, σβήνοντας 6 set points στο 10ο game. Ο 19χρονος απώλεσε προβάδισμα με 5-6, 0-40 στο 12ο game, αλλά κατάφερε να μείνει στο game και να αποφύγει το tie-break, κάνοντας τελικά το break και ολοκληρώνοντας το σετ στο 11ο set point του!

Στο 2ο σετ ο McDonald έδειξε ξανά τη μαχητικότητά του, αφού έσβησε διπλό break point στο 2-3, 15-40, ισοφάρισε σε 3-3 και αργότερα έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 4-3. Δεν απειλήθηκε στα δυο επόμενα games στο σερβίς του ο Αμερικανός, που έστειλε τον τελικό σε 3ο σετ.

Εκεί ο Sinner προηγήθηκε με 3-0 και είχε διπλό match point για το 6-2 στο 8ο game, όμως για μια ακόμα φορά μπλέχτηκε σε περιπέτειες. Αφού κράτησε το σερβίς του για το 5-3, ο Αμερικανός έκανε το break και ισοφάρισε σε 5-5. Όπως και στο 1ο σετ, ο Sinner βρήκε νέα ευκαιρία στο 12ο game και αυτή τη φορά ένα break point ήταν αρκετό, για να "σφραγίσει" την πολύ μεγάλη νίκη του στο 3ο του championship point συνολικά, έπειτα από 2 ώρες και 52 λεπτά αγώνα.

"Χρειάζομαι πολλή δουλειά ακόμα, για να είμαι ειλικρινής. Χρειάζομαι περισσότερη εμπειρία, να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να προσπαθήσω να παίζω καλύτερα στα πιο σημαντικά σημεάι του αγώνα. Σήμερα υπήρξαν πολλά τέτοια, από τα οποία μπορώ να μάθω πολλά", είπε ο Sinner μετά τον αγώνα.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος τίτλος για τον Sinner, που έχει κερδίσει άλλους 2 τίτλους σε 250άρια, στη Σόφια το Νοέμβριο του 2020 και στη Μελβούρνη τον Φεβρουάριο του 2021. Σήμερα, ο 19χρονος Ιταλός αναμένεται να κερδίσει 9 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots