ATP
Indian Wells: Πάνω από τα 15 εκατομμύρια τα χρηματικά έπαθλα

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 - 15:27

Αυξημένο είναι το φετινό prize money στο Indian Wells, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 15,2 εκατομμύρια και τους νικητές των μονών να κερδίζουν από 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Το ρεκόρ στην περίοδο της πανδημίας αναμένεται να "σπάσει" το BNP Paribas Open του Indian Wells, το οποίο θα μοιράσει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο τουρνουά της ΑΤΡ και της WTA (δηλαδή κάθε τουρνουά εκτός από τα Grand Slams) από τότε που "ξέσπασε" η κρίση της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, το 1000άρι της Καλιφόρνιας αναμένεται να μοιράσει 15,2 εκατομμύρια δολάρια στους παίκτες που θα λάβουν μέρος στα ταμπλό της φετινής διοργάνωσης.

Οι νικητές των μονών ανδρών και γυναικών, θα κερδίσουν το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ οι φιναλίστ θα πάρουν από 640 χιλιάδες και οι ημιφιναλίστ από 333,5 χιλιάδες. Η είσοδος στα προημιτελικά εξασφαλίζει για κάθε παίκτη το ποσό των 175 χιλιάδων δολαρίων και στη φάση των "16" το έπαθλο είναι 92.000 δολάρια.

Πολύ σημαντικά είναι τα έπαθλα και στους πρώτους γύρους, όπου η ITF, η ATP και η WTA έδωσαν έμφαση φέτος προκειμένου να βοηθηθούν οι παίκτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στον 1ο γύρο το έπαθλο είναι 18.155 δολάρια, στον 2ο γύρο 29.045 δολάρια και στον 3ο, 51.895 δολάρια.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα προκριματικά του Indian Wells, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και η κλήρωση του κυρίως ταμπλό των γυναικών. Η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό των ανδρών θα γίνει μια μέρα αργότερα, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι στο Νο.2 του ταμπλό, αφού δεν θα παίξει στο τουρνουά ο Novak Djokovic (στο Νο.1 θα είναι ο Daniil Medvedev), ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα είναι στο Νο.6 του ταμπλό των γυναικών, μετά και τις απουσίες των Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Sofia Kenin και Naomi Osaka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots