ATP
Φιναλίστ ο Κοκκινάκης στο Challenger του Sibiu (vid)

 
Φιναλίστ ο Κοκκινάκης στο Challenger του Sibiu (vid)
tn team Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 - 18:19

Ο Θανάσης Κοκκινάκης αγωνίστηκε για 2η φορά σε τελικό Challenger στη φετινή σεζόν, παίρνοντας τη 2η θέση στο τουρνουά του Sibiu στη Ρουμανία.

Ο Κοκκινάκης πέτυχε 4 νίκες αυτή την εβδομάδα στο Sibiu της Ρουμανίας, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει με τίτλο, καθώς ηττήθηκε στον τελικό του Sibiu Open από τον Stefano Travaglia, No.1 στο ταμπλό του ρουμανικού Challenger, με 7-6 (4), 6-2.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είχε κατακτήσει νωρίτερα αυτή τη χρονιά το Challenger στην Μπιέλλα της Ιταλίας, δεν έχασε ούτε ένα σετ για να μπει στον τελικό. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Maximilian Marterer με 6-4, 6-3, στον 2ο γύρο τον Ergi Kirkin με 6-1, 6-1, στα προημιτελικά τον Alex Molcan με 6-2, 7-6 (4)και στα ημιτελικά τον Marc-Andrea Huesler με 6-2, 6-1.

Και στον τελικό μπήκε δυνατά, αλλά έχασε 4 ευκαιρίες για να κάνει break στο 1ο σετ, στο οποίο ο ίδιος δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 5ο game, όπου είχε τα 3 από τα 4 break points του και μάλιστα συνεχόμενα, στο 2-2, 0-40.

Ο Travaglia ωστόσο άντεξε, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους, για να το κερδίσει με 7-4. Στο 2ο σετ ο Ιταλός έκανε break στο 1ο (2-0) και στο 5ο game (4-1), για να φτάσει ευκολότερα στην κατάκτησήτ ου και στη νίκη μετά από 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 7ος τελικός σε Challenger για τον Κοκκινάκη, που έχει κερδίσει τους 5 από αυτούς (5-2). Σήμερα ο Ελληνοαυστραλός κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.183 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots