ATP
4ος τίτλος στη χρονιά για τον Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © European Open
tn team Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 19:44

O Jannik Sinner αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Αμβέρσα και έφτασε τους 4 κερδισμένους τίτλους στη φετινή σεζόν, επιστρέφοντας δυναμικά συγχρόνως και στο παιχνίδι της πρόκρισης για το ATP Finals.

Ο Sinner επιβλήθηκε στον σημερινό τελικό του European Open του Diego Schwartzman με 6-2, 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για τον Sinner στη φετινή σεζόν και ο 5ος συνολικά στην καριέρα του (5-1 σε τελικούς). Στην εξαιρετική χρονιά που διανύει, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής ακόμα στο 250άρι της Μελβούρνης, στο 500άρι της Ουάσινγκτον και στο 250άρι της Σόφιας, ενώ ήταν και φιναλίστ στο Masters του Μαϊάμι.

Στον τελικό του European Open, o Sinner "έσπασε" από δυο φορές το σερβίς του Schwartzman σε κάθε σετ και δεν κινδύνεψε στο δικό του σερβίς.

Ολοκλήρωσε έτσι την εβδομάδα του στην Αμβέρσα χωρίς να έχει χαμένο σετ, αφού είχε κερδίσει στην πρεμιέρα του τον Lorenzo Musetti με 7-5, 6-2, στα προημιτελικά τον Arthur Rinderknech με 6-4, 6-2 και στα ημιτελικά τον Lloyd Harris με 6-2, 6-2.  

Αύριο, ο 20χρονος Ιταλός αναμένεται να κερδίσει 2 θέσεις και να ανεβεί για 1η φορά στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης. Επιπλέον, θα επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης για το ATP Finals στις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Συγκεκριμένα θα ανεβεί στο Νο.9 του Race, με τους Casper Ruud (No.7), Hubert Hurkacz (No.8) και Cameron Norrie (No.10) να είναι όλοι τους πολύ κοντά, διεκδικώντας τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots