ATP
Μεγάλη ανατροπή και τελικός για Tiafoe (vid)

 
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe © Bildagentur Zolles
tennisnews team Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 - 19:13

O Frances Tiafoe ανέτρεψε το 3-6, 2-5 και κέρδισε τον Jannik Sinner, για να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, στο Erste Bank Open της Βιέννης.

Ο Tiafoe επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό του Erste Bank Open του Sinner με 3-6, 7-5, 6-2 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του 500αριού της Βιέννης.

Ο 23χρονος Αμερικανός, ο οποίος απέκλεισε τις δυο προηγούμενες μέρες τους Στέφανο Τσιτσιπά και Diego Schwartzman, έφτασε και στην 3η συνεχόμενη πολύ μεγάλη νίκη, αποκλείοντας τον Sinner σε έναν αγώνα που έμοιαζε χαμένος.

Συγκεκριμένα, ο Sinner "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Tiafoe για να κερδίσει το 1ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), ενώ προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και είχε διπλό break point για το 4-0. Δεν έφτασε ποτέ στο 4-0, αλλά κράτησε το σερβίς του στο 5ο game και ήταν μπροστά με 4-1.

Είχε μια νέα ευκαιρία για το double break, με τον Tiafoe να μένει ξανά "ζωντανός", αποφεύγοντας το 1-5 και μειώνοντας σε 2-4. Ο Sinner ωστόσο κράτησε το σερβίς του ξανά στο επόμενο game και έφτασε στο 5-2.

Ο Tiafoe όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και έκανε το πρώτο του break στο ματς όταν ο Sinner σέρβιρε για τη νίκη, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 5-4. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, με τον Αμερικανό να ξεκινάει μια αντεπίθεση διαρκείας και να κάνει δεύτερο συνεχόμενο break, χάρη στο οποίο είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για την κατάκτηση του σετ και το 7-5.

Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο σετ για τον Sinner σε αγώνα indoor, μετά από 11 διαδοχικές νίκες και 23 κερδισμένα σετ στη σειρά. Ο Tiafoe συνέχισε την αντεπίθεσή του, κυριάρχησε στο 3ο σετ το οποίο κέρδισε με 6-2 και ολοκλήρωσε την ανατροπή κερδίζοντας τα 11 από τα 13 τελευταία games της αναμέτρησης.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη του Tiafoe στο τουρνουά της Βιέννης, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του. Αύριο θα παίξει στον 3ο τελικό της καριέρας του και στον 1ο του σε ένα 500άρι.

Οι άλλοι δυο τελικοί που συμμετείχε ήταν σε 250άρια τουρνουά και ήταν αμφότεροι το 2018, στο Delray Beach, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής, και στο Εστορίλ, όπου ήταν φιναλίστ.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί Alexander Zverev, που κέρδισε νωρίτερα τον Carlos Alcaraz. Θα είναι η 7η συνάντηση των Zverev και Tiafoe στο tour, με τον Γερμανό να προηγείται με 5-1 στις νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots