ATP
Επέστρεψε στο Νο.3 ο Zverev, στο Νο.4 ο Στέφανος

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 - 12:42

Ο Alexander Zverev επέστρεψε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχώρησε στο Νο.4, παρότι μοιράζεται τους ίδιους βαθμούς με τον Γερμανό. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη μετά και το τελευταίο Masters της χρονιάς.

Ο Zverev, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Paris Masters, επέστρεψε σήμερα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Στέφανο Τσιτσιπά (6.540), αλλά βάσει κανονισμών τον προσπέρασε επειδή έχει περισσότερους κερδισμένους βαθμούς σε Grand Slams και Masters 1000 τουρνουά.

Δεν άλλαξε κάτι στις δυο πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τον Novak Djokovic να διατηρείται στο Νο.1 και να εξασφαλίζει μάλιστα το Year-end No.1 στο Παρίσι, για 7η φορά στην καριέρα του - ξεπερνώντας και το ρεκόρ του Pete Sampras. Στο Νο.2 παραμένει ο Daniil Medvedev, που είδε αυτή την εβδομάδα τη διαφορά του από τον Nole να "ανοίγει" στους 3.300 βαθμούς!

Ο Andrey Rublev, ο οποίος έχει χάσει τη φόρμα του στο δεύτερο μισό του 2021, κατάφερε να ξεπεράσει ξανά τον Rafael Nadal και να επιστρέψει στο Νο.5, αφήνοντας τον Ισπανό στο Νο.6. Στο Νο.7 παρέμεινε ο Matteo Berrettini και στο Νο.8 παρέμεινε ο Casper Ruud. Στο Νο.9 βρίσκεται ο Hubert Hurkacz, που κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high του, ρίχνοντας στο Νο.10 τον Jannik Sinner.

Από μια θέση κέρδισαν οι Cameron Norrie και Aslan Karatsev, που βελτίωσαν αμφότεροι τα προσωπικά τους ρεκόρ στο Νο.12 και στο Νο.15 αντίστοιχα. Αντίθετα, από 2 θέσεις έχασαν οι Dominic Thiem και Roger Federer, που υποχώρησαν στο Νο.14 και στο Νο.16 αντίστοιχα.

Για ακόμα μια εβδομάδα βελτίωσε το career high του ο Carlos Alcaraz, που κέρδισε 3 ακόμα θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο.32 του κόσμου. Ο 18χρονος Ισπανός μπήκε στο Top 100 για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο, ενώ στις αρχές της χρονιάς βρισκόταν στο Νο.146 του κόσμου.

Τέλος, ο Alexei Popyrin κέρδισε 12 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.59 του κόσμου, ενώ ο Hugo Gaston, που έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά στο Παρίσι, άφησε πίσω του 36 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.67.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Από τους Έλληνες, ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 24 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και ανέβηκε στο Νο.363. Ο 17χρονος Σακελλαρίδης, που τα πηγαίνει εξαιρετικά τις τελευταίες εβδομάδες, κέρδισε 406 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των μονών και ανέβηκε στο Νο.1653.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots