ATP
Κέρδισε τον Sinner o Murray (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © European Open
tn team Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 - 22:05

O Andy Murray πέτυχε τη 2η Top 10 νίκη του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποκλείοντας από το Stockholm Open τον κορυφαίο του ταμπλό, Jannik Sinner.

O Murray έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε του Sinner με 7-6 (4), 6-3 στον 2ο γύρο του Stockholm Open, για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Στοκχόλμης.

Ο Sinner ήταν εκείνος που δημιούργησε το πρώτο break point στην αναμέτρηση, στο 7o game, όμως ο Murray το έσβησε και κράτησε το σερβίς του για το 4-3. Ο έμπειρος Βρετανός τενίστας, παρότι δεν κατάφερε ο ίδιος να φτάσει τόσο κοντά σε ένα break και παρότι αργότερα απώλεσε προβάδισμα με 3-1 στο tie-break και βρέθηκε πίσω με 3-4, κέρδισε τους 4 τελευταίους πόντους του σετ και πήρε το tie-break με 7-4, για να κάνει δικό του το πολύ σημαντικό 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Murray ήταν αισθητά καλύτερος από τον Sinner, παίζοντας πιέζοντάς τον συνεχώς για ένα break. Είχε break point ο Βρετανός στο 1ο game, τελικά έκανε το πρώτο του break στην 3η του ευκαιρία στο 3ο game (2-1), ενώ είχε ευκαιρίες για break και στο 7ο game, με τον Sinner να μειώνει τελικά σε 4-3.

Την ίδια ώρα ο Murray δεν κινδύνευε καθόλου όταν σέρβιρε εκείνος, αφού δεν επέτρεψε στον Sinner να φτάσει σε break point στο 2ο σετ, ενώ στο 9ο game έκανε και 2ο break (6-3), για να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

Ο Murray πέτυχε πριν 2 εβδομάδες την πρώτη του Top 10 νίκη μετά από σχεδόν έναν χρόνο, κερδίζοντας τον Hubert Hurkacz στη Βιέννη. Σήμερα πέτυχε άλλη μια Top 10 νίκη, για να μπει στα προημιτελικά της Στοκχόλμης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πέτυχε επίσης μια πολύ καλή νίκη, επικρατώντας του Taylor Fritz με 6-4, 6-4.

Σε άλλους αγώνες της ημέρας, ο Botic Van De Zandschulp έβγαλε εκτός τον Marton Fucsovics, κερδίζοντάς τον με 7-6 (3), 3-6, 7-5. Ο Denis Shapovalov επιβλήθηκε του Andrea Vavassori με 7-6 (1), 6-1 και θα παίξει στα προημιτελικά με τον Arthur Rinderknech, που κέρδισε τον Jozef Kovalik με 6-4, 6-1.

Τέλος, ο Frances Tiafoe κέρδισε τον Pedro Martinez με 6-4, 6-4 και θα παίξει στα προημιτελικά με τον Daniel Evans, Νο.4 στο ταμπλό, που απέκλεισε τον Alejandro Davidovich Fokina με 7-6 (5), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots