ATP
Έβγαλε "νοκ άουτ" τον Djokovic o Zverev! (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 - 0:40

Για 2η φορά φέτος, ο Alexander Zverev κατάφερε να κερδίσει τον Novak Djokovic σε έναν μεγάλο ημιτελικό και εξασφάλισε την παρουσία του στον αυριανό τελικό του ATP Finals, όπου θα προσπαθήσει να "εκθρονίσει" τον Daniil Medvedev.

O Alexander Zverev βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και πήρε το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών με τον Novak Djokovic, κερδίζοντας τον Σέρβο με 7-6 (4), 4-6, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά μάχης στο Pala Alpitour του Τορίνου.

O Zverev κατάφερε να κερδίσει για 2η φορά σε έναν μεγάλο ημιτελικό τον Djokovic φέτος, καθώς το είχε κάνει και στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος έχει 2 νίκες και 3 ήττες απέναντι στον Σέρβο, ενώ συνολικά τον κέρδισε για 4η φορά σε 11 αναμετρήσεις (4-7).

Ήταν ένας πολύ ποιοτικός αγώνας με τους δυο παίκτες να παίζουν κορυφαίου επιπέδου τένις για 2,5 ώρες. Και τα τρια σετ κρίθηκαν σε λεπτομέρειες, με τον Zverev να παίρνει το 1ο στο tie-break, αφού πρώτα έσβησε set point στο 4-5, 30-40. Και ο Djokovic με τη σειρά του έσβησε διπλό break point στο 5-5, 15-40 για να μείνει στο σετ, το οποίο πήρε ο Γερμανός με 7-4 στο tie-break, όπου ήταν αλάνθαστος.

Στο 2ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά και το έκανε ο Nole στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Ο Zverev ήταν πολύ καλός και σ' αυτό το σετ, έσβησε 4 set points στο επόμενο game και πάλεψε για να επιστρέψει, ο πολύ έμπειρος Djokovic όμως δεν λύγισε και κράτησε το σερβίς του για το 6-4.

Στο 3ο σετ ωστόσο γράφτηκε μια διαφορετική ιστορία, με τον Zverev να παίρνει το break - το μοναδικό του break σε ολόκληρο τον αγώνα - για να προηγηθεί με 4-1. Στο 7ο game χρειάστηκε να σβήσει ένα break point, αλλά τα κατάφερε ο Γερμανός, ο οποίος έκανε το 5-2 και αργότερα με love service game διαμόρφωσε το τελικό 6-3. 

Για 3η φορά μέσα στις 15 τελευταίες ημέρες θα αντιμετωπίσει τον Medvedev o Zverev, στον αυριανό τελικό (18:00GR, COSMOTE SPORT 6HD). Τον είχε αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Paris Masters πριν 2 εβδομάδες και στο round robin στο Τορίνο αυτή την εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα δεν διέφερε, καθώς ο Zverev έχει να κερδίσει τον Medvedev από το ATP Finals του 2019, στο Λονδίνο, όπου τον είχε κερδίσει με 6-4, 7-6 (4). Έκτοτε, ο Medvedev μετράει 5 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Zverev, τις 3 από αυτές στη φετινή χρονιά, σε ATP Cup, Παρίσι και Τορίνο.

Συνολικά ο Ρώσος προηγείται με 6-5 στο head-2-head, καθώς πριν 2 χρόνια ήταν πίσω με 1-5.

Στο Τορίνο πάντως το παιχνίδι που έδωσαν οι δυο τους ήταν πολύ κλειστό και κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο, αφού ο Medvedev επικράτησε με 6-3, 6-7 (3), 7-6 (6). Και οι δυο έχουν κατακτήσει από μια φορά το ATP Finals, ο Zverev το 2018 και ο Medvedev πέρσι, συνεπώς κάποιος από τους δυο αύριο θα έχει δυο τρόπαια από το τουρνουά στην κατοχή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots