ATP
Davis Cup: Πρώτοι στα ημιτελικά οι Κροάτες (vids)

 
Davis Cup: Πρώτοι στα ημιτελικά οι Κροάτες (vids)
© Davis Cup Finals
tn team Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 - 0:49

Η ομάδα της Κροατίας κέρδισε την Ιταλία του Jannik Sinner και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Davis Cup.

Η Κροατία έφτασε σε μια μεγάλη πρόκριση επί της Ιταλίας, την οποία κέρδισε με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό των τελικών του Davis Cup, στο Τορίνο.

Οι Κροάτες μπήκαν από την αρχή δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, χάρη στην πολύ σημαντική νίκη του Borna Gojo, Νο.279 στην παγκόσμια κατάταξη, απέναντι στον Lorenzo Sonego, με 7-6 (2) 2-6, 6-2.

Στη συνέχεια ο Jannik Sinner ανέλαβε δράση για τους Ιταλούς και μπορεί να βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, αφού ήταν ένα service game του Marin Cilic μακριά από την ήττα στο 3-6, 4-5, κατάφερε όμως να κάνει το break, να πάρει αυτό το σετ στο tie-break και τελικά να κερδίσει τον Κροάτη με 3-6, 7-6 (4), 6-3.

Στο διπλό οι Ιταλοί πάλεψαν, όμως η πολύ δυνατή ομάδα της Κροατίας, με τους Nikola Mektic και Mate Pavic, επικράτησε των Fabio Fognini και Jannik Sinner με 6-3, 6-4, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη και πρόκριση στην 4άδα.

Η Κροατία θα περιμένει τον προημιτελικό μεταξύ της Σερβίας του Novak Djokovic και του Καζακστάν, για να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά. Ο αγώνας της Σερβίας θα γίνει την Τετάρτη στη Μαδρίτη, ενώ ο ημιτελικός θα γίνει επίσης στη Μαδρίτη την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη θα γίνει ο δεύτερος προημιτελικός μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας, ενώ την Πέμπτη θα γίνει ο τελευταίος προημιτελικός ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σουηδία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots