ATP
Davis Cup: Σε Ευρώπη και Άμπου Ντάμπι το 2022

 
Davis Cup: Σε Ευρώπη και Άμπου Ντάμπι το 2022
© Davis Cup Finals
tn team Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 - 11:32

Ένα φιλόδοξο και αμφιλεγόμενο σχέδιο παρουσίασε η Kosmos του Gerard Pique για το Davis Cup του 2022, με 16 ομάδες να συμμετέχουν στους τελικούς, που θα χωριστούν σε 2 φάσεις. Η 1η φάση θα διεξαχθεί σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ η 2η φάση, με τα νοκ άουτ, θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι.

Το σχέδιο της εταιρείας Kosmos που χρηματοδοτεί το Davis Cup από το 2019, δόθηκε στη δημοσιότητα από την Daily Telegraph, που όπως αναφέρει είναι θέμα χρόνου να εγκριθεί και από την ITF.

Μόνο 16 ομάδες θα συμμετέχουν στο Davis Cup το 2022 (φέτος συμμετέχουν 18), οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους και η φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, 4 ευρωπαϊκές πόλεις θα συνδιοργανώσουν το event και ο κάθε όμιλος θα έχει τη δική του πόλη.

Μόλις ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων, θα γίνουν τα νοκ άουτ, δηλαδή τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός, όπου θα συμμετέχουν οι 8 καλύτερες ομάδες, σε ένα τουρνουά που θα λάβει χώρα στο Άμπου Ντάμπι.

Είναι ένα πλάνο που σίγουρα προκαλεί αίσθηση, καθώς υπάρχει το προφανές πρόβλημα των συνθηκών. Την εποχή που πραγματοποιείται το Davis Cup, στο τέλος της χρονιάς, οι παίκτες θα κληθούν να αγωνιστούν πιθανότατα σε indoor γήπεδα για τη φάση των ομίλων και αργότερα θα κάνουν μια ξαφνική μετάβαση στα outdoor στο Άμπου Ντάμπι και στις εντελώς διαφορετικές συνθήκες της Μέσης Ανατολής. Γι' αυτό και η νέα απόφαση της Kosmos αναμένεται να ξεσηκώσει νέες αντιδράσεις, αφού ήδη ακούγεται πως πολλοί παίκτες δεν αντέδρασαν καθόλου καλά σ' αυτά τα νέα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots