WTA
Μεγάλη ανατροπή και 8άδα η Rybakina (vid)

 
Μεγάλη ανατροπή και 8άδα η Rybakina (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 - 17:44

H Elena Rybakina επέστρεψε από σετ και break πίσω, για να κερδίσει την Danielle Collins και να προκριθεί στα προημιτελικά του Abu Dhabi Open.

Η Rybakina δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα στο Άμπου Ντάμπι, αλλά έμεινε "ζωντανή" στο τουρνουά και επικράτησε της Collins με 4-6, 6-3, 6-3.

Η 24χρονη Καζάκα, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε πίσω με σετ και με break στο 4-6, 2-3. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 30-0, έσβησε ένα game point (για το 4-2) και έκανε το break back, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν, με τη Rybakina να επιστρέφει από το 15-40 στο επόμενο game και να σβήνει διπλό break point, κρατώντας το σερβίς της για το 4-3. Μετά απ' αυτά τα δυο κομβικά games, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την Rybakina να κάνει ξανά break και να παίρνει το 2ο σετ με 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ η Rybakina κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games και το κατέκτησε και αυτό με 6-3, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Abu Dhabi Open.

Η Rybakina, Νο.1 στο ταμπλό του Άμπου Ντάμπι, θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ της qualifier Heather Watson και της lucky loser Cristina Bucsa.

Νωρίτερα σήμερα, η Barbora Krejcikova πέρασε επίσης στα προημιτελικά, καθώς πέρασε με εγκατάλειψη (στο 6-2, 1-0) το εμπόδιο της Sara Sorribes Tormo. H Τσέχα, Νο.4 στο ταμπλό, θα παίξει με τη Νο.8 του ταμπλό, Liudmila Samsonova, που κέρδισε την Anhelina Kalinina με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots