WTA
Το σήκωσε στο Άμπου Ντάμπι η Rybakina (vid)

 
Το σήκωσε στο Άμπου Ντάμπι η Rybakina (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 - 16:54

H Elena Rybakina κυριάρχησε στον τελικό του Abu Dhabi Open απέναντι στην Daria Kasatkina και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της στη σεζόν και τον 7ο συνολικά στην καριέρα της.

Η Rybakina έκανε έναν πολύ καλό τελικό και επιβλήθηκε της Kasatkina με 6-1, 6-4 σε 68 μόλις λεπτά, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Abu Dhabi Open.

Στο 1ο σετ η 24χρονη Καζάκα κυριάρχησε κατά κράτος και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Kasatkina. Δεν της επέτρεψε στην ουσία να κρατήσει το σερβίς της σε ολόκληρο το σετ, αφού το μοναδικό game που πήρε η Ρωσίδα, όταν μείωσε σε 2-1, ήταν επίσης με break.

Στο 2ο σετ η Rybakina προηγήθηκε με break στο 2-1 και στο 3-2, αλλά η Kasatkina είχε άμεση απάντηση και τις δυο. Μέχρι το 4-4 το σετ ήταν πολύ κλειστό, αλλά η Rybakina έκανε και 3ο break για να περάσει μπροστά με 5-4 και σέρβιρε επιτυχώς για το 6-4 στο επόμενο game.

Η Rybakina κέρδισε τον 2ο τίτλο της για φέτος, μετά το 500άρι του Μπρίσμπεϊν. Συνολικά ήταν ο 7ος τίτλος της καριέρας της (7-9), 2ος σε 500άρι τουρνουά.

Η Rybakina θα κερδίσει μια θέση και θα επιστρέψει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, ρίχνοντας στο Νο.5 την Jessica Pegula. Θυμίζουμε πως το career high της είναι το Νο.3.

Μια θέση θα κερδίσει και η Kasatkina, η οποία θα βρεθεί στο Νο.13. Η 26χρονη Ρωσίδα έπαιξε για 15η φορά σε τελικό στην καριέρα της και έμεινε στους 6 τίτλους (6-9), ενώ αυτός ήταν ο 2ος τελικός της για φέτος, μετά το 500άρι της Αδελαΐδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots