ATP
Δεν ακολουθεί τη WTA στο "εμπάργκο" της Κίνας η ΑΤΡ

 
Δεν ακολουθεί τη WTA στο "εμπάργκο" της Κίνας η ΑΤΡ
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 - 21:42

Με ανακοίνωσή της, η ΑΤΡ γνωστοποίησε πως προς το παρόν δεν ακολουθεί τη WTA στην απόφασή της να αποκλείσει την Κίνα από το καλαντάρι.

Παρότι πολλοί περίμεναν το αντίθετο, μετά και τη στήριξη που έδειξε σε προηγούμενες ανακοινώσεις της WTA στο ζήτημα της Peng Shuai, η ATP τελικά δεν ακολουθεί το γυναικείο tour και την απόφαση του Steve Simon να αποσύρει όλα τα τουρνουά που γίνονται στην Κίνα από το καλαντάρι.

Με μια δήλωσή του, ο πρόεδρος της ATP, Andrea Gaudenzi, ξεκαθάρισε πως το ανδρικό tour δεν θα ακολουθήσει τη WTA στο εμπάργκο της Κίνας, αλλά εξέφρασε τη στήριξή του στο ζήτημα της ασφάλειας και της ελεύθερης επικοινωνίας της τενίστριας, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο για το μέλλον.

Η ανακοίνωση του Gaudenzi:

"Η κατάσταση στην οποία εμπλέκεται η Peng Shuai, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, μια ανησυχία που ξεπερνάει το άθλημά μας. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στις ανησυχίες αυτές έχει αποτύχει να μας καθησυχάσει. Προτρέπουμε και πάλι μια ανοιχτή και άμεση επικοινωνία μεταξύ της παίκτριας και της WTA, προκειμένου να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάστασή της.

Γνωρίζουμε πως ο αθλητισμός μπορεί να έχει θετική επιρροή στην κοινωνία και γενικά πιστεύουμε ότι η παγκόσμια παρουσία μας, δίνει τις καλύτερες πιθανότητες στο να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες για να έχουμε έναν θετικό αντίκτυπο.

Θα συνεχίσουμε να συσκεπτόμαστε με τα μέλη μας και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, για όποιο ζήτημα προκύψει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots