ATP
Κράτησε ξανά τη Σερβία ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Davis Cup Finals
tn team Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 - 21:13

Ο Novak Djokovic κέρδισε και τον Marin Cilic στα δυο σετ, έκανε το 4 στα 4 στο φετινό Davis Cup και κράτησε για μια ακόμα φορά "όρθια" τη Σερβία, στον ημιτελικό με την Κροατία.

Ο Djokovic πραγματοποίησε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στο Davis Cup, επιβλήθηκε του Cilic με 6-4, 6-2 και κράτησε τη Σερβία στον ημιτελικό με την Κροατία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά.

Η Κροατία είχε προηγηθεί στον ημιτελικό, καθώς στον πρώτο αγώνα ο Borna Gojo πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Dusan Lajovic με 4-6, 6-3, 6-2.

Στον δεύτερο αγώνα ο Djokovic έκανε για μια ακόμα φορά το καθήκον του, κερδίζοντας εύκολα τον Cilic με 2-0 σετ, έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά.

Αν και αντιμετώπισε προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, ο Djokovic κατάφερε να σβήσει και τα 7 break points που αντιμετώπισε και να μην επιτρέψει στον Cilic να φτάσει σε break.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό, με τον Cilic να έχει 6 χαμένες ευκαιρίες για break και τον Djokovic να κάνει το μοναδικό break στο 9ο game για το 5-4. Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν ευκολότερα για τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, που έκανε δυο απανωτά break και "ξέφυγε" πολύ γρήγορα με 5-1.

Ο πρώτος ημιτελικός του Davis Cup θα κριθεί στο παιχνίδι του διπλού, στο οποίο ο Djokovic και ο Filip Krajinovic θα αντιμετωπίσουν την πολύ καλή ομάδα των Nikola Mektic και Mate Pavic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots