ATP
Στον τελικό η Κροατία - άφησε έξω τη Σερβία (vids)

 
Στον τελικό η Κροατία - άφησε έξω τη Σερβία (vids)
© Davis Cup Finals
tn team Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 - 23:15

H Κροατία κέρδισε το καθοριστικό διπλό και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Davis Cup, αφήνοντας εκτός τη Σερβία του Novak Djokovic.

Οι Nikola Mektic και Mate Pavic κέρδισαν τον Novak Djokovic και τον Filip Krajinovic με 7-5, 6-1 στο καθοριστικό διπλό, για να δώσουν στην Κροατία τη νίκη επί της Σερβίας με 2-1 και να πάρουν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Davis Cup.

Θυμίζουμε πως οι Κροάτες προηγήθηκαν στον ημιτελικό, χάρη στην πολύ σημαντική νίκη του Borna Gojo, Νο.279 στην παγκόσμια κατάταξη, επί του Dusan Lajovic, Νο.33 στον κόσμο, με 4-6, 6-3, 6-2.

Στον δεύτερο αγώνα της σειράς, ο Novak Djokovic κράτησε "ζωντανή" τη Σερβία, κερδίζοντας καθαρά τον Marin Cilic με 6-4, 6-2.

Στο διπλό οι Κροάτες, που έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα, είχαν το πρώτο λόγο για τη νίκη και το απέδειξαν και στο γήπεδο. Ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού δεν απειλήθηκαν με break point σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ έκαναν το break στο 12ο game και το κατέκτησαν με 7-5, ενώ στο 2ο σετ "έσπασαν" δυο φορές το σερβίς των Σέρβων, στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να το κατακτήσουν άνετα με 6-1.

Οι Κροάτες θα διεκδικήσουν τον 3ο τίτλο τους στο Davis Cup μετά από το 2005 και το 2018, ενώ προκρίθηκαν για 4η φορά στην ιστορία τους στον τελικό (ήταν φιναλίστ το 2016).

Θα μάθουν την ομάδα που θα αντιμετωπίσουν όταν θα ολοκληρωθεί και ο αυριανός ημιτελικός, ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots