ATP
Djokovic: "Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες διπλών"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Davis Cup Finals
tn team Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 - 14:27

Ο Novak Djokovic δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Σερβίας από το Davis Cup, είπε πως δεν μετανιώνει για την απόφασή του να βοηθήσει την ομάδα και να ολοκληρώσει τη σεζόν του τον Δεκέμβριο, ενώ μίλησε και για την έλλειψη μιας δυνατής ομάδας διπλών, που αποδείχτηκε καθοριστική στον ημιτελικό με την Κροατία.

"Η σεζόν τελείωσε σήμερα για μένα και δε μετάνιωσα που έπαιξα σ' αυτό το τουρνουά", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου του μετά την ήττα της Σερβίας από την Κροατία με 2-1.

"Πάντα κάνω το καλύτερο που μπορώ όταν εκπροσωπώ τη χώρα μου. Έχει μια παραπάνω σημασία για μένα και για τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στην ομάδα. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Μια νίκη στα μονά δεν ήταν αρκετή. Με το φορμάτ αυτής της διοργάνωσης κάθε αγώνας και κάθε σετ μετράει.

Είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία γιατί προκριθήκαμε ως καλύτερη 2η στους ομίλους, αλλά σήμερα δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν μετανιώνω για τίποτα και προσπαθώ να μαθαίνω από κάθε εμπειρία, ειδικά από τις δύσκολες στιγμές όπως αυτή. Όσο επίπονο κι αν είναι για όλη την ομάδα, ελπίζω να γίνουμε δυνατότεροι, να μάθουμε κάτι από αυτό το Davis Cup."

Ο Djokovic κέρδισε και τους 4 αγώνες που έδωσε στα μονά - παρέμεινε αήττητος σε αγώνες μονών στο Davis Cup για 10η χρονιά (από το 2011) - όμως στο διπλό  μαζί με τον Filip Krajinovic ηττήθηκαν από την πολύ καλή ομάδα των Nikola Mektic και Ante Pavic. Γενικά ο Nole ήταν απελπιστικά μόνος του στη διοργάνωση, καθώς με εξαίρεση την πρεμιέρα με την Αυστρία, οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να πετύχουν καμία νίκη χωρίς τη συμβολή του.

"Αν δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε (τους Mektic και Pavic), δεν θα βγαίναμε έξω στο γήπεδο. Παίξαμε όμως απέναντι σε δυο παίκτες που γνωρίζονται πολύ καλά, είναι σπεσιαλίστες στο διπλό και ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν στο γήπεδο", είπε ο Nole για το διπλό, όπου παραδέχτηκε πως η Σερβία χρειάζεται ενίσχυση.

"Δεν παίζουμε διπλά συχνά, ίσως πρέπει να το κάνουμε. Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο Davis Cup, χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες διπλών." 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots