ATP
Αγώνας Futures διήρκησε 4 ώρες και 41 λεπτά!

 
Αγώνας Futures διήρκησε 4 ώρες και 41 λεπτά!
tn team Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 - 12:15

Ο Βρετανός Giles Hussey και ο Γάλλος Constantin Bittoun Kouzmine, έπαιξαν τον μεγαλύτερο best-of-three αγώνα σε διάρκεια, στο Futures του Κανκούν στο Μεξικό.

Για 4 ώρες και 41 λεπτά μονομάχησαν οι δυο αθλητές, για αγώνα της προημιτελικής φάσης του Futures 15.000 δολαρίων του Κανκούν, με τον Hussey να παίρνει τελικά τη νίκη με 6-7 (7), 6-4, 7-6 (5).

Ο αγώνας ξεπέρασε το ρεκόρ που μοιραζόντουσαν οι Juan Martin Del Potro και Roger Federer, οι οποίοι είχαν παίξει για 4 ώρες και 26 λεπτά, στην αναμέτρησή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, και από αυτή την εβδομάδα αποτελεί το επίσημο ρεκόρ μεγαλύτερου best-of-three αγώνα σε διάρκεια.

"Ήταν τρελό. Προφανώς είναι δύσκολο για μένα γιατί έχασα και παίζαμε με 30 βαθμούς, αλλά δεν είχα καταλάβει πόση ώρα παίζαμε. Το συνειδητοποίησα όταν βγήκα από το γήπεδο. Την ώρα του αγώνα ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου. Στο τέλος του αγώνα ήμουν πολύ κουρασμένος, αλλά προσπαθούσα να κρατήσω όση περισσότερη ενέργεια μπορούσα για τον επόμενο πόντο. Δεν φαντάστηκα ότι παίζαμε για σχεδόν 5 ώρες, παρόλο που είδα γύρω στους 100 ανθρώπους να έχουν μαζευτεί στο court στο τέλος του παιχνιδιού", είπε ο Kouzmine στη L'Equipe.

"Το τένις είναι μια μάχη και πρέπει συνεχώς να ξεπερνάς τα όριά σου. Είναι πνευματικό, ξεπερνάει τα όρια του σώματός σου. Λέμε στους εαυτούς μας πως δεν έχουμε άλλη δύναμη, αλλά βρίσκουμε λίγη ακόμα. Και αυτό σε κάνει να κυνηγάς τους πόντους ξανά και ξανά. Επίσης πέρασα το ρεκόρ του Federer και του Del Potro!" πρόσθεσε ο 22χρονος Γάλλος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.1149 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο τέλος του 2018 είχε ανεβεί ως το Νο.522, αλλά ένας τραυματισμός στον καρπό τον άφησε εκτός γηπέδων για μεγάλο διάστημα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots