ATP
Εκτός ATP Cup o Thiem - αμφίβολος για Australian Open

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 - 19:58

Μετά το Mubadala World Tennis Championship, o Dominic Thiem απέσυρε τη συμμετοχή του από τα δυο πρώτα τουρνουά της χρονιάς, με την ημερομηνία της επιστροφής του στη δράση να παραμένει άγνωστη.

Ο 28χρονος Αυστριακός, που μετά τον τραυματισμό του στο χέρι έχασε τη μισή χρονιά και έπεσε στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης, φαίνεται πως κινδυνεύει να χάσει ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού, το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, Australian Open.

Η προετοιμασία του δεν πήγε όπως θα ήθελε και γι' αυτό απέσυρε τη συμμετοχή του από το Mubadala World Tennis Championship του Άμπου Ντάμπι αυτή την εβδομάδα, ενώ σήμερα αποσύρθηκε και από τα πρώτα επίσημα τουρνουά της νέας σεζόν, το ATP Cup την πρώτη εβδομάδα και το 250άρι της δεύτερης εβδομάδας στο Σίδνεϊ.

"Μετά από συζήτηση με την ομάδα μου, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Αυστρία, αντί για να πετάξουμε απευθείας για Αυστραλία. Δυστυχώς είχα ένα κρύωμα (έκανα τεστ και βγήκα αρνητικός στην Covid-19) όσο ήμουν στο Ντουμπάι και δεν μπόρεσα να προπονηθώ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι σε θέση να παίξω στο ATP Cup και στο 250άρι του Σίδνεϊ. Δεν έχω παίξει σε τουρνουά τους 6 τελευταίους μήνες, οπότε δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο να επιστρέψω τόσο σύντομα και να τραυματιστώ ξανά. Συνολικά ο χρόνος που πέρασα στο Ντουμπάι ήταν αρκετός για να αυξήσω την ένταση στις προπονήσεις μου και ο καρπός μου είναι σχεδόν στο 100%. Ο στόχος μου είναι ακόμα να αγωνιστώ στο Australian Open, αλλά θα πάρουμε την τελική απόφαση στο τέλος του Δεκεμβρίου", έγραψε ο Thiem στην ανακοίνωσή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots