ATP
Κέρδισε το χειροκρότημα ο Περβολαράκης

 
Κέρδισε το χειροκρότημα ο Περβολαράκης
tn team Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 - 10:12

Ο Μιχάλης Περβολαράκης έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και κοίταξε στα μάτια το Νο.44 της παγκόσμιας κατάταξης, Federico Delbonis, ο Αργεντινός όμως στο τέλος πήρε τη νίκη και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο tie με την Ελλάδα για το ATP Cup.

Μόνο εύκολο δεν ήταν το έργο του Delbonis στον πρώτο αγώνα της Αργεντινής με την Ελλάδα. Ο 31χρονος Αργεντινός, Νο.44 στην παγκόσμια κατάταξη, δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Έλληνα παίκτη στο 1ο σετ και τελικά να πάρει και τη νίκη με 7-6 (5), 6-1, έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά παιχνιδιού.

Στην πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής μας στην Ken Rosewall Arena, το μεγαλύτερο στάδιο στο τουρνουά του Σίδνεϊ, ο Περβολαράκης έκανε ένα εκπληκτικό 1ο σετ, στο οποίο όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον πολύ έμπειρο Delbonis, αλλά είχε ευκαιρίες και για να προηγηθεί.

Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρέψει από break πίσω, καθώς είχε βρεθεί πίσω στο 1-3, κέρδισε όμως τα 3 επόμενα games και προηγήθηκε με 4-3.Προηγήθηκε επίσης με 5-4 και με 6-5, αναγκάζοντας δυο φορές τον Delbonis να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ. Ο Αργεντινός δεν έχασε την ψυχραιμία του και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου ο Περβολαράκης ήταν επίσης πολύ καλός.

Προηγήθηκε μέχρι και με 4-2 ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.399 της παγκόσμιας κατάταξης. Κάποια λάθη όμως απειρίας και η σταθερότητα του Delbonis, έβαλαν μπροστά τον Αργεντινό με 6-4 και τελικά του δώσαν το tie-break με 7-5, με τον Αργεντινό να κερδίσει τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους του σετ.

Ο Delbonis, που πανηγύρισε πολύ έντονα την κατάκτηση του 1ου σετ δείχνοντας πως πιέστηκε πάρα πολύ, ήταν πιο χαλαρός στο 2ο σετ και πήρε γρήγορα το break για το 3-0. Στο 6ο game ο Αργεντινός επέστρεψε από το 40-0 και έκανε νέο break (5-1), για να κλείσει το ματς στο 7ο game με ένα love service game για το 6-1.

Η Αργεντινή, που είναι το φαβορί στον όμιλο, πήρε το προβάδισμα απέναντι στην Ελλάδα και θα ακολουθήσει το δεύτερο μονό παιχνίδι, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Diego Schwartzman.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots