ATP
Μεγάλη ανατροπή με Tiafoe o Κοκκινάκης (vids)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Tennis Australia
tn team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 16:24

O Θανάσης Κοκκινάκης πέτυχε 2η νίκη στη σειρά και μάλιστα απέναντι στον πολύ ταλαντούχο Frances Tiafoe, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Adelaide International.

Κάτι από τα παλιά θυμίζει ο Θανάσης Κοκκινάκης, στο τουρνουά της γενέτειράς του, στην Αδελαΐδα.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός, μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του John Millman, που ήταν η πρώτη tour-level νίκη του από τον Μάρτιο, κέρδισε και τον Frances Tiafoe, επιστρέφοντας μάλιστα από σετ και break πίσω, με 3-6, 7-5, 6-1.

Σε έναν αγώνα που τελείωσε κοντά στα μεσάνυκτα, ο Tiafoe έκανε από ένα break νωρίς σε κάθε σετ. Στο 1ο προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, ενώ στο 2ο προηγήθηκε με 1-0, όμως υπέστη break στο επόμενο game και έχασε το προβάδισμα αυτό.

Στο 5ο game έκανε νέο break ο 24χρονος Αμερικανός, για να βρεθεί μπροστά με 3-2, όμως ξανά ο Κοκκινάκης είχε την απάντηση και ισοφάρισε σε 3-3, χωρίς να του επιτρέψει να "ξεφύγει" στο σκορ. Στη συνέχεια ο Κοκκινάκης άρχισε να κερδίζει έδαφος, είχε ένα χαμένο set point για το 6-4 στο 10ο game και τελικά έκανε το break στο 12ο game, για να κατακτήσει το σετ με 7-5.

Στο 3ο σετ, ο Κοκκινάκης έσβησε 3 break points στα πρώτα games, ένα για να κάνει το 1-0 και άλλα δυο αργότερα για να κάνει το 2-1. Αφού κράτησε το σερβίς του σ' αυτά τα δυο δύσκολα games, έκανε δυο συνεχόμενα break, στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να κατακτήσει το αποφασιστικό σετ με 6-1 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.171 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά προφανώς το επίπεδό του είναι για πολύ ψηλότερα, θα παίξει στον πρώτο του προημιτελικό στο tour από τον Ιούλιο του 2019 και το τουρνουά του Los Cabos στο Μεξικό.

Θα αντιμετωπίσει τον Mikael Ymer από τη Σουηδία, που απέκλεισε σήμερα το Νο.8 του ταμπλό, Soon-woo Kwon, με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots