ATP
Τελικό ο Κοκκινάκης - απέκλεισε και τον Cilic (vids)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © James Elsby/Tennis Australia
tn team Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 15:55

Χρειάστηκε το 7ο match point σε ένα συγκλονιστικό tie-break, αλλά ο Θανάσης Κοκκινάκης κατάφερε να κερδίσει και τον Marin Cilic στην Αδελαΐδα, για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό στο tour μετά από 4,5 χρόνια!

Οι μεγάλες εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Θανάση Κοκκινάκη, που επιβλήθηκε του Marin Cilic έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς με 6-2, 3-6, 7-6 (10), για να προκριθεί στον τελικό του τουρνουά της Αδελαΐδας στην Αυστραλία.

Θα είναι ο πρώτος τελικός στο tour για τον 25χρονο Ελληνοαυστραλό από τον Αύγουστο του 2017, όταν είχε παίξει στον τελικό του Los Cabos - τον μοναδικό τελικό που είχε μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Ο Θανάσης παίζει το καλύτερό του τένις και φαίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από το 2005, να είναι για συνεχόμενες εβδομάδες και συνεχόμενα παιχνίδια στο 100% του, που είναι το πιο σημαντικό.

Σήμερα ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε με διπλό break το 1ο σετ, στο 6-2. Ο Cilic έκανε ένα πολύ καλό 2ο σετ, δεν κινδύνεψε με break point και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του να "σπάσει" το σερβίς του Κοκκινάκη στο 8ο game, για το 5-3.

Το παιχνίδι πήγε σε 3ο σετ, το οποίο ήταν συγκλονιστικό. Πρώτα ο Κοκκινάκης χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω, καθώς βρέθηκε πίσω με 0-2, αλλά ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2. Αργότερα, έπρεπε να σβήσει διπλό break point για να διατηρήσει την ισορροπία, από το 3-3, 15-40.

Αφού τα έκανε όλα αυτά, το σετ οδηγήθηκε σε ένα μεγάλο tie-break, όπου ο Κοκκινάκης προηγήθηκε με 6-2, έχασε όμως 4 match points στη σειρά και μετά απειλήθηκε. Ο Cilic είχε τις δικές του ευκαιρίες, μια από αυτές στο δικό του σερβίς, αλλά ο Κοκκινάκης έσβησε 2 match points, στο 6-7 και στο 7-8.

Ήρθαν νέες χαμένες ευκαιρίες για τον 25χρονο, που όμως δεν απειλήθηκε ξανά με match point, και τελικά, στο 7ο δικό του match point ολοκλήρωσε το επικό tie-break, το οποίο κατέκτησε με 12-10.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 38 λεπτά και ήταν ακόμα ένα πολύ δυνατό τεστ για το σώμα του Κοκκινάκη, που έχει περάσει πάρα πολλά. Το ξεπέρασε και αυτό όμως ο Ελληνουαυστραλός, που διανύει μια τρομερή εβδομάδα, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τους Benoit Paire, John Isner και Aleksandar Vukic - τους δυο τελευταίους από σετ πίσω.

Μετά τον ημιτελικό την προηγούμενη εβδομάδα, προκρίθηκε στον τελικό της δεύτερης εβδομάδας στην Αδελαΐδα και πλέον έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τον πρώτο του τίτλο.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Arthur Rinderknech, που στον γαλλικό εμφύλιο στον πρώτο ημιτελικό, είχε επικρατήσει του Corentin Moutet με 6-1, 6-3. Δεν είναι σίγουρα πάντως ένας αντίπαλος για να υποτιμήσεις ο Rinderknech, ο οποίος νωρίτερα στο τουρνουά είχε αφήσει εκτός το Νο.3 του ταμπλό, Karen Khachanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots