ATP
Κέρδισε τον Zverev και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Μονπελιέ ο Bublik (vid)

 
Alexander Bublik
Alexander Bublik © JB Autissier / Panoramic
tn team Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 - 18:20

O Alexander Bublik κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας στον τελικό του Open Sud de France τον Alexander Zverev με 2-0 σετ.

Ο Bublik έγινε ο νέος πρωταθλητής του Μονπελιέ, επικρατώντας στον τελικό του Open Sud de France του Zverev με 6-4, 6-3.

Αυτή ήταν η πρώτη Top 5 νίκη για τον Bublik και η πρώτη σε τελικό μετά από 4 χαμένους τελικούς στο tour. Χρειάστηκε μόλις 70 λεπτά για να την πετύχει, καθώς έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς και έκανε τη μεγάλη έκπληξη.

Πέτυχε 8 άσους και κέρδισε τους 25 από τους 29 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ "έσπασε" και 4 φορές το σερβίς του Zverev, δυο σε κάθε σετ. Το πρώτο break το έκανε στο 5ο game, με τoν Zverev να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει με break back σε 3-3.

Ο 24χρονος Καζάκος όμως έκανε κι άλλο break στο 9ο game για το 5-4 και έσβησε διπλό break point στο 5-4, 15-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-4. Στο 2ο σετ ο Bublik "έσπασε" τον Zverev σε 5ο (3-2) και 9o game (6-3), για να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 70 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Bublik επί του Zverev, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Τον είχε κερδίσει και πέρσι στο Ρότερνταμ. Με τον 1ο τίτλο του, ο 24χρονος Καζάκος αναμένεται να κερδίσει 4 θέσεις και να φτάσει για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.31 του κόσμου αύριο.

Ο Zverev, που αγωνίστηκε για 29η φορά στην καριέρα του σε τελικό, διεκδικούσε σήμερα τον 20ό τίτλο της καριέρας του, όμως το ρεκόρ του σε τελικούς διαμορφώθηκε στο 19-10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots