ATP
Στον τελικό της Μασσαλίας ο Auger-Aliassime (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Corinne Dubreuil / Open 13
tn team Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 - 20:58

O Felix Auger-Aliassime κέρδισε δυο πολύ κλειστά σετ με τον Roman Safiullin και προκρίθηκε στον τελικό της Μασσαλίας.

Ο Auger-Aliassime δεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον Safiullin, ήταν όμως ο καλύτερος παίκτης στις κρίσιμες στιγμές και επικράτησε του Ρώσου qualifier με 7-6 (4), 7-6 (5), για να κάνει δικό του το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Open 13.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη για τον 21χρονο Καναδό και η 15η στη φετινή σεζόν (15-3).

Στο 1ο σετ ο Safiullin ανέτρεψε το 0-2 και προηγήθηκε με 4-2, ο Felix όμως ισοφάρισε με νέο break και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ο νεαρός Καναδός ανέτρεψε το 0-3 και το 1-4, για να κερδίσει 6 πόντους στη σειρά και να επικρατήσει με 7-4.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break, με τον Auger-Aliassime να έχει 4 χαμένες ευκαιρίες στο 8ο game, τις οποίες έσβησε ο Safiullin και ισοφάρισε σε 4-4. Και σ' αυτό το tie-break πάντως ο Felix έδειξε την κλάση του, κερδίζοντας και πάλι τους πιο κρίσιμους πόντους από το 4-4 για να επικρατήσει με 7-5 και να βάλει τέλος στη μεγάλη μάχη, μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά στο court.

Ο Auger-Aliassime, πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα στο Ρότερνταμ, θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του αλλά και 2ο της καριέρας του, στον 10ο τελικό του (1-8).

Θα παίξει με τον Andrey Rublev, που στον πρώτο ημιτελικό κέρδισε τον Benjamin Bonzi με 6-3, 4-6, 6-3. Θυμίζουμε πως Felix και Rublev είχαν συναντηθεί και στα ημιτελικά του Ρότερνταμ, με τον Καναδό να παίρνει τη νίκη στα τρια σετ.

Ο τελικός του Open 13 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots