ATP
Nadal: "O Djokovic είναι καλοδεχούμενος"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Abierto Mexicano
tn team Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 - 13:34

Ο Rafael Nadal σχολίασε την κατάσταση του Novak Djokovic, είπε πως θα είναι καλό για το άθλημα αν παίξει σε άλλα Grand Slams, αλλά δεν θα επηρεάσει τα ίδια τα Slams αν δεν παίξει, ενώ συζήτησε και το πως δεν άλλαξε κάτι για εκείνον το 21ο major στην Αυστραλία.

"Θα επηρεάσει τη δική του ιστορία αν δεν παίξει, όχι την ιστορία των Grand Slams. Όποιος κερδίσει τα περισσότερα Grand Slams, αυτός θα είναι 1ος. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και πρέπει να ζήσει με αυτές", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας από το Ακαπούλκο.

"Ελπίζουμε πως η κατάσταση με την πανδημία θα βελτιωθεί με κάθε τρόπο και δεν θα υπάρξουν άλλοι θάνατοι. Πως αυτός ο τρόμος θα τελειώσει και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όχι όμως μόνο για τον Novak, γενικότερα για το καλό του κόσμου. Υπάρχει πολύς κόσμος που υπέφερε απ' αυτό. Πάντως αν ο Novak μπορέσει να παίξει στα Grand Slams χωρίς να έχει εμβολιαστεί, είναι καλοδεχούμενος."

Ο Nadal μίλησε και για τον 21ο Grand Slam τίτλο του, που κατέκτησε τον προηγούμενο μήνα στην Αυστραλία: "Δεν άλλαξε τίποτα το 21ο, δεν θα σας πω ψέματα. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τα 20 στα 21, η ζωή κυλάει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Το μόνο πράγμα που άλλαξε είναι πως πλέον μπορώ να παίζω τένις, κάτι που δεν συνέβαινε πριν λίγους μήνες. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έγιναν στην Αυστραλία, ήταν απρόσμενο, ειδικά πριν από το τουρνουά. Αλλά στη ζωή μου δεν άλλαξε τίποτα. Κανένας τίτλος δεν ήταν τόσο σημαντικός για να αλλάξει όλη μου τη ζωή και είμαι 35 χρονών με πολλές σπουδαίες εμπειρίες πίσω μου, πολλές επιτυχίες και πολλές κακές στιγμές, οπότε μπορώ και ζω πολύ πιο ήρεμα και διαφορετικά τώρα."

Για τη μακροχρόνια καριέρα του και πως τα έχει καταφέρει, ο Ισπανός σχολίασε: "Από πλευράς κινήτρου δεν είχα ποτέ πρόβλημα, αλλά με το σώμα μου ναι. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου δεν βαρέθηκα ποτέ αυτό που κάνω, το αντίθετο θα 'λεγα. Όλα μου τα προβλήματα ήταν με το σώμα μου. Γι' αυτό το να νιώθω καλά τώρα μου δίνει ενέργεια για να συνεχίσω. Πιστεύω πως έχω κάνει πολύ καλή δουλειά στην καριέρα μου να παραμείνω ανταγωνιστικός μέχρι αυτή την ηλικία."

Τέλος ο Nadal ρωτήθηκε και για τον Juan Martin Del Potro, ως ένας παίκτης που επίσης έχει ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς: "Δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του επειδή δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Λυπάμαι πολύ που αναγκάστηκε να σταματήσει το τένις. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του tour τα τελευταία χρόνια. Δεν είχε την καριέρα που του άξιζε. Του εύχομαι να είναι ευτυχισμένος, να περάσουν όλοι οι τραυματισμοί του και να μπορέσει να ζήσει μια ευχάριστη ζωή. Είμαι κάποιος που προσπαθώ να παίρνω τις κατάλληλες αποφάσεις για το σώμα μου, γνωρίζοντας πως υπάρχει ζωή και μετά το τένις, οπότε ακούω πολύ προσεκτικά αυτά που μου λένε οι γιατροί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots