ATP
Djokovic: "Με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορώ να παίξω στο Indian Wells"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © DDF Tennis
tn team Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 - 12:03

Ο Novak Djokovic μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο μετά το πρώτο Grand Slam να χάσει και τα πρώτα Masters της χρονιάς, ωστόσο δεν χάνει ακόμα τις ελπίδες του.

"Με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα αγωνιστώ στο Indian Wells. Δεν μπορώ να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν έχω τη δυνατότητα να παίξω εκεί. Αλλά θα δούμε τι θα συμβεί έως τότε. Ίσως τα πράγματα να αλλάξουν τις επόμενες εβδομάδες", είπε ο Djokovic μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου επέστρεψε στη δράση μετά από 3 μήνες περίπου, για το πρώτο του φετινό τουρνουά, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και κερδίζοντας τον Lorenzo Musetti με 6-3, 6-3.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που μπόρεσα να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου πριν από τον αγώνα και στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, όταν αντιμετώπισα break points (έσωσε 7/7). Πάντα έβρισκα το σωστό σερβίς και ήξερα τι πρέπει να κάνω. Έπαιξα τένις σε καλό επίπεδο, αλλά υπήρχαν και στιγμές που έχανα τον ρυθμό μου και είχα χαμηλό ποσοστό πρώτων σερβίς, κάτι που θα προσπαθήσω να βελτιώσω στη συνέχεια. Όλα ήταν θετικά σε γενικές γραμμές."

Η υποδοχή του κόσμου ήταν επίσης πολύ θερμή για τον Σέρβο τενίστα: "Με έκαναν να νιώσω πολύ καλά και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Το Ντουμπάι είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσω τη σεζόν, επειδή η στήριξη και η αγάπη που έχω από τους φαν εδώ είναι τρομερή. Υπάρχει μεγάλη σερβική κοινότητα και είδα πολλές σημαίες, αλλά ήρθε και πολύς κόσμος από άλλες χώρες για να με στηρίξει."

Ο Djokovic θα επιστρέψει στο γήπεδο την Τετάρτη για να αντιμετωπίσει έναν εκ των Karen Khachanov και Alex De Minaur, για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots