ATP
Νικηφόρα επιστροφή για Djokovic (vids)

 
Νικηφόρα επιστροφή για Djokovic (vids)
tn team Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 - 21:41

O Novak Djokovic επέστρεψε στη δράση μετά από την περιπέτεια της Αυστραλίας, αλλά και στο πρώτο του τουρνουά για το 2022, κερδίζοντας ελεγχόμενα τον Lorenzo Musetti με 2-0 σετ στο Ντουμπάι.

Καλές εντυπώσεις άφησε ο Novak Djokovic στην πρώτη του φετινή αναμέτρηση, επικρατώντας σχετικά εύκολα του Lorenzo Musetti με 6-3, 6-3 σε 74 λεπτά παιχνιδιού.

O Djokovic έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε και δεν επέτρεψε στον 19χρονο Ιταλό να του κάνει break. "Έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του μια φορά στο 1ο σετ, στο οποίο "ξέφυγε" με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω του.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε επίσης με 3-1 και αφού έσωσε 4 break points λίγο αργότερα έκανε το 4-2. Με νέο break στο 9ο game έκανε το 6-3 και "σφράγισε" τη νίκη του, σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει αρκετοί φαν του που βρέθηκαν στις κερκίδες και τον υποστήριξαν θερμά.

Ο Djokovic, ο οποίος παραμένει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε φέτος στην Αυστραλία, θα παίξει στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships με έναν εκ των Karen Khachanov και Alex De Minaur.

Νωρίτερα σήμερα, ο Andy Murray χρειάστηκε 2 ώρες και 51 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Αυστραλού Chris O'Connell με 6-7 (4), 6-3, 7-5 και να μπει επίσης στον 2ο γύρο. Εκεί θα έχει έναν πολύ δύσκολο αγώνα, καθώς θα αντιμετωπίσει το νικητή ανάμεσα σε Jannik Sinner και Alejandro Davidovich Fokina.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο προερχόμενος από τα προκριματικά Jiri Vesely απέκλεισε τον Marin Cilic με 6-4, 7-6 (3), ενώ ο επίσης qualifier Taro Daniel επικράτησε του David Goffin με 6-3, 7-6 (5). Τέλος, ο Filip Krajinovic κέρδισε τον Malek Jaziri με 6-7 (4), 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots